Sunday, March 4, 2012

KENAIKAN PANGKAT PPP GRED DG2-1 HINGGA DG2-5 KEPADA GRED DG1-1

Bulan Mac tahun nie memberi seribu makna untuk diri aku... bermula pada 2 Mac yang lepas genap umur aku yang ke-34 tahun... terharu sangat orang yang kita sayang... ingat tarikh berkenaan tapi tak nak wish besday... sebaliknya,

"sayang, hari nie dah genap umo sayang yang ke-34 tahun... lepas Solat Subuh nanti abang doakan sayang semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dicepatkan jodoh"

Terharu sangat...
Memang dah jadi rutin dia kejutkan seawal 5.30 pagi... untung jugak ada jam loceng hidup nie... seawal pagi dah dengar suara orang yang kita sayang. Terima kasih kerana sudi hadir dalam hidup ini walaupun cuma seketika.

Terima kasih jugak kepada semua yang memberikan ucapan. Aku hargai sangat.

Tak sangka, bulan Mac tahun nie jugak telah keluar siaran untuk kenaikan pangkat DG2-2 kepada DG1-1... lama jugak tu penantian untuk kenaikan gred... ya lah, tamat pengajian bulan April 2010 dan konvo bulan November tahun yang sama. Setahun lebih jugak tu...

So minggu nie semua nak kena uruskan segala dokumen yang diperlukan. Aku dengar ceta tarikh tutup 12 Mac... yang betulnya tak tahu bila... surat dari Jabatan pun aku tak tengok lagi... 12 tu time cuti, time tu aku berada di luar negara 4 hari... tak kisah lah tutup bila pun... yang penting minggu nie aku nak settlekan segala dokumen... yang lain serahkan kepada kerani untuk uruskan.

Dimaklumkan bahawa di bawah pelaksanaan SBPA, skim perkhidmatan PPPS dan PPPLD dipinda menjadi skim perkhidmatan bersepadu Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP). Justeru, mana-mana PPPLD yang telah memperoleh ijazah semasa dalam perkhidmatan dan memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Pendidikan (LKPPP) boleh dinaikkan pangkat ke gred DG1-1 tanpa perlu dilantik semula oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) dengan syarat pegawai berkenaan memilih opsyen SBPA.

Kerjasama pihak tuan adalah dipohon untuk memperakukan mana-mana PPPLD yang telah memperoleh ijazah semasa dalam perkhidmatan tetapi masih belum dilantik ke gred DG41. Bagi PPP yang berkenaan, perakuan hendaklah dikemukakan dengan menggunakan format-format yang ditetapkan dalam urusan Kenaikan Pangkat ini. Format/ borang berkaitan adalah seperti di lampiran.

Sumber : Jabatan Pelajaran Melaka
Rezeki Tahun 2012...

0 ulasan: