Monday, December 30, 2013

PERCUTIAN KE BUKIT TINGGI PADANG

Tahun nie aku memilih untuk bercuti ke Padang - Bukit Tinggi lagi atas beberapa sebab... walaupun tahun lepas aku dah ke sana. Tahun lepas aku berdua je... kali nie berempat. Antara sebab destinasi nie menjadi pilihan... 
Pertamanya, cuaca di Bukit Tinggi yang dingin.
Keduanya, banyak tempat wisata yang boleh dikunjungi. 
Ketiganya, terdapat tempat menjual kain sulam yang berkualiti.
Keempatnya, makanan nie sini memang enak-enak. paling aku suka jusnya.

2 Malam kami menginap di Hotel Grand Kartini
Jus tomato + susu + telur... memang sedap...
Cendol labu... memang sedap.

Jus terung belanda...
Jam Gadang di waktu malam


Sedikit tips untuk mereka yang kali pertama ke Indonesia:
Beli nombor phone di sana lebih jimat untuk call ke Malaysia. Beli simPATI (sim card) TELKOMSEL... kenapa? ada kod yang boleh digunakan untuk jimat ...
Kodnya: 010176 dan diikuti dengan nombor phone di Malaysia. 

Sama lah jugak kalau kita nak call ke Indonesia... nak jimat ada kodnya. Mana tahu ada pengunjung blog nie nak berusan sendiri dengan agensi di sana... tak ada masalah boleh call. Tak mahal pun, janji tahu kodnya.
Kod Digi : 1330062 dan diikuti dengan nombor phone di Indonesia.
Kod Maxis : 1320062 dan diikuti dengan nombor phone di Indonesia.

Buka akaun bank sebelum berlepas supaya tak timbul masalah di sana. Apa sahaja bank yang ada MEPS boleh guna di sana. Masalahnya ada sesetengah bank yang guna bebas tol tidak boleh dihubungi jika berada di sana. Nak jimat keluarkan duit di ATM BCA. Ini penting sekiranya berlaku apa-apa masalah di sana... sekurang-kurangnya kita boleh hubungi keluarga untuk masukkan duit dan boleh dikeluarkan di sana.

Jika ada kad kredit pun boleh open untuk tempoh masa berada di sana. Sekiranya tak guna, tak jadi masalah. Sekarang nie untuk langkah berjaga-jaga.



Percutian kali ini berjalan dengan lancar dengan bantuan oleh syarikat travel dari Indonesia yang tumpang iklan di blog aku. So sebelum aku promosikan kepada pengunjung yang lain. Lebih baik aku cuba dulu. Ternyata perkhidmatan yang ditawarkan berbaloi dan aku serta rakan-rakan yang lain berpuas hati. Pak supirnya sangat ramah dan banyak pengalaman dalam industri pelancong. Jika ke sana lagi sudah pasti aku akan guna paket yang ditawarkan oleh syarikat berkenaan. Terima kasih Pak Amsyahril. 

Cukup senang untuk berurusan, boleh gunakan email atau pun call. Lebih jimat jika kita terus guna travel di sana.

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

45 ulasan:

nohas said...

Assalam..menarik jus2nya..dulu asyik minum jus alpukat saja..

eeeda said...

Wasalam... dulu pun sama lah dok minum jus alpukat... skrg setiap kali pe memang tukar2 odernya... jus durian belanda (sisak), jus tomato, jus mangga...

Amsyahril Syahril said...

Salam Kak

Alhamdulilah kakak merasa senang dengan pengkhidmatan kami ( Kita Holidays Travel & Tour Indonesia ). Dan kami mengucapkan terima kasih banyak kakak telah sudi hati menggunakan service kami, mempromosikan kami. Dan Kami berjanji dengan diri kami sendiri untuk menantiasa meningkatkan pelayanan pada masa yang akan datang.

Wassalam
Amsyahril

eeeda said...

Wasalam Pak Amsyahril,

Saya difahamkan, kawan saya juga telah berurusan pihak Pak Amsyahril untuk trip Jakarta - Bandung pada cuti persekolahan nanti.

aziman omar said...

Salam,
Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
Saya ada menyediakan ground pakej ke Padang Bukittinggi Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
Pelbagai pakej ke Padang Bukittinggi untuk anda. Kami akan guide anda dari anda menjejakkan kaki ke bumi Padang sehinggalah anda meninggalkan bumi Minang.
Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
Sebarang pertanyaan akan kami layan.
Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info tentang Padang Bukittinggi:

http://freelancetour.blogspot.com/

Unknown said...

salam... tumpang tanya... berapa bajet seorang..ke bukit tinggi utk 4D/3N? Sebab saya akan ke sana pada 13-16 September nih.. seramai 4 orang... tqvm..

eeeda said...

Sebenarnya bergantung kepada program atau pun aktiviti di sana... makan di sana lebih kurang di sini... penginapan yang dipilih dan sebagainya. Hari tu kami habis RM500 seorang tak termasuk tiket penerbang. RM500 untuk sewa kereta sepanjang 4H3M... makan, dan penginapan.

Kalau jenis suka berbelanja jangan lupa bawak duit lebih sikit.

Kelisa6427 said...

salam....ok tak gunakan khidmat kita travel tu... saya akan ke bukit tinggi 22.12 ni.. satu family 7 orang...kena bagi tips ke...biasanya bagi berapa yer...

tq...suka baca blog awak...byk information

eeeda said...

Waalaikumussalam... Memang akak puas hati sangat guna khidmat kita travel tu.. ramai elok guna travel agensi untuk melancarkan perjalanan..

selalunya tips dia akan kira sehari berapa rp untuk sekepala. Boleh call dulu tanya, tak pun minta sebut harga dulu dan tanya biar puas hati... kalau email pun cepat je dia balas...

Terima kasih kerana sudi singgah.

7Lines Holiday said...

assalamualaikum tuan/puan

kami dari 7lines holiday tour and travel yang berada kat bukittinggi , kami menyediakan rent car, voucher hotel, dan package tour. jika tuan berminat boleh whats app or email

contact person : Firman
email : firman_7linesholiday@yahoo.com
7lines.holiday@gmail.com
Mobile : +62 823 90 797 959
Office : + 62 752 32371
insyaallah tuan / puan akan puas dengan layanan kami

7Lines Holiday said...

assalamualaikum tuan/puan

kami dari 7lines holiday tour and travel yang berada kat bukittinggi , kami menyediakan rent car, voucher hotel, dan package tour. jika tuan berminat boleh whats app or email

contact person : Firman
email : firman_7linesholiday@yahoo.com
7lines.holiday@gmail.com
Mobile : +62 823 90 797 959
Office : + 62 752 32371
insyaallah tuan / puan akan puas dengan layanan kami

arman pribadi said...

Assalamualaikum...
Salam dari minang kabau.yang biasa disebut dengan nama bukittinggi padang.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai tour guide.dulu pernah bekerja di raun sumatera.dan pernah join dengan aldi safri dan roni hendra.
Saya nak tumpang iklan kat blog ini.bila ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati.saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan.bila berminat sila hubungi saya di talian..

Call/sms/whatsapp..:+6385374176166

FB komen ajo..

E_mail.armanpribadi123@gmail.com...

Terimakasih.

Wassalam.....

arman pribadi said...

Assalamualaikum...
Salam dari minang kabau.yang biasa disebut dengan nama bukittinggi padang.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai tour guide.dulu pernah bekerja di raun sumatera.dan pernah join dengan aldi safri dan roni hendra.
Saya nak tumpang iklan kat blog ini.bila ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati.saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan.bila berminat sila hubungi saya di talian..

Call/sms/whatsapp..:+6385374176166

FB komen ajo..

E_mail.armanpribadi123@gmail.com...

Terimakasih.

Wassalam.....

7Lines Holiday said...

assalamualaikum,,,,
salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
contact person : firman
Whats app : +62 82390 797959
email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
blogger : 7linesholiday.blogspot.com
insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

FLORIAN DERENIK said...

Adakah anda memerlukan pinjaman?
Adakah anda ingin membayar bil-bil anda?
Adakah anda ingin memiliki kewangan yang stabil?
Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk menghubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk mendapatkan
bermula dan mendapatkan pinjaman yang anda inginkan.
Tawaran ini adalah terbuka kepada semua yang akan dapat membayar balik kembali dalam masa yang sewajarnya.
Nota-jangka masa pembayaran balik boleh dirunding dan pada kadar faedah
3%.

Anda perlu memaklumkan kepada kami jumlah pinjaman yang diminta tepat bagi
membolehkan kami menyediakan anda dengan Terma dan Syarat Pinjaman. jika anda
berminat untuk mendapatkan pinjaman dari syarikat kami.
Sila, jangan melengkapkan borang permohonan pendek seperti di bawah dan kami
berjanji untuk membantu anda dalam mana-mana keperluan kewangan anda berada dalam
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN {BORANG ONLINE}

1) NAMA ANDA ...................
2) NEGARA ANDA ................
3) PEKERJAAN ANDA .............
4) STATUS PERKAHWINAN ANDA .........
5) NOMBOR TELEFON ................
6) PENDAPATAN BULANAN ............ ..
7) ALAMAT .....................
8) TUJUAN PINJAMAN .............
9) PINJAMAN PERMINTAAN ................
10) TEMPOH PINJAMAN ..................

Hubungi E-mel: david.mutukufinance60@yahoo.com

LINK KEWANGAN LIMITED
THANKS,
Encik David Mutuku

FLORIAN DERENIK said...

Adakah anda memerlukan pinjaman?
Adakah anda ingin membayar bil-bil anda?
Adakah anda ingin memiliki kewangan yang stabil?
Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk menghubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk mendapatkan
bermula dan mendapatkan pinjaman yang anda inginkan.
Tawaran ini adalah terbuka kepada semua yang akan dapat membayar balik kembali dalam masa yang sewajarnya.
Nota-jangka masa pembayaran balik boleh dirunding dan pada kadar faedah
3%.

Anda perlu memaklumkan kepada kami jumlah pinjaman yang diminta tepat bagi
membolehkan kami menyediakan anda dengan Terma dan Syarat Pinjaman. jika anda
berminat untuk mendapatkan pinjaman dari syarikat kami.
Sila, jangan melengkapkan borang permohonan pendek seperti di bawah dan kami
berjanji untuk membantu anda dalam mana-mana keperluan kewangan anda berada dalam
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN {BORANG ONLINE}

1) NAMA ANDA ...................
2) NEGARA ANDA ................
3) PEKERJAAN ANDA .............
4) STATUS PERKAHWINAN ANDA .........
5) NOMBOR TELEFON ................
6) PENDAPATAN BULANAN ............ ..
7) ALAMAT .....................
8) TUJUAN PINJAMAN .............
9) PINJAMAN PERMINTAAN ................
10) TEMPOH PINJAMAN ..................

Hubungi E-mel: david.mutukufinance60@yahoo.com

LINK KEWANGAN LIMITED
THANKS,
Encik David Mutuku

FLORIAN DERENIK said...

Adakah anda memerlukan pinjaman?
Adakah anda ingin membayar bil-bil anda?
Adakah anda ingin memiliki kewangan yang stabil?
Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk menghubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk mendapatkan
bermula dan mendapatkan pinjaman yang anda inginkan.
Tawaran ini adalah terbuka kepada semua yang akan dapat membayar balik kembali dalam masa yang sewajarnya.
Nota-jangka masa pembayaran balik boleh dirunding dan pada kadar faedah
3%.

Anda perlu memaklumkan kepada kami jumlah pinjaman yang diminta tepat bagi
membolehkan kami menyediakan anda dengan Terma dan Syarat Pinjaman. jika anda
berminat untuk mendapatkan pinjaman dari syarikat kami.
Sila, jangan melengkapkan borang permohonan pendek seperti di bawah dan kami
berjanji untuk membantu anda dalam mana-mana keperluan kewangan anda berada dalam
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN {BORANG ONLINE}

1) NAMA ANDA ...................
2) NEGARA ANDA ................
3) PEKERJAAN ANDA .............
4) STATUS PERKAHWINAN ANDA .........
5) NOMBOR TELEFON ................
6) PENDAPATAN BULANAN ............ ..
7) ALAMAT .....................
8) TUJUAN PINJAMAN .............
9) PINJAMAN PERMINTAAN ................
10) TEMPOH PINJAMAN ..................

Hubungi E-mel: david.mutukufinance60@yahoo.com

LINK KEWANGAN LIMITED
THANKS,
Encik David Mutuku

Budget Tour Bukittinggi Padang Shopping Embroidery said...

Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

Wassalam 
Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

Laura Jacobs said...

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Jane Alison, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (saintloans@hotmail.com)

hidyahtour bkt said...

salam tuan dan puan.
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu syarikat agensi pelancongan yang ada kat bukittinggi west sumatera indonesia.
yang sudah mempunyai licency.PT.risfy hidayah wisata
menawarkan pelbagai pakej pelancongan.padang - bukittingi tour.medan - lake toba tour.padang islands tour.dll
untuk imformation sila contact kami di talian phone/whatsap +6282169960060 (edward ardy).
untuk detail pakej sila tengok blog kami...www.risfyhidayahgroup.blogspot.com

kepuasan customer tujuan utama kami.

wasallam

(edward ardy)



Ronni said...

salam kenal dari bukittinggi - padang
bagi yang nak melawat kat bukittinggi - padang, nak dapat kan harga termurah, dengan layanan yang Insya Allah baik, tanpa ada additional cost, mengutamakan kepuasaan tetamu. yang nak bertanya, sila hubungi saya di : +62 813634 08670 ( whatsapp ), +62 823 82094294, fb / email : rooni_h80@yahoo.co.id, kami melayani sewa transportation ( avanza, innova, minibus 10 - 13 seat, microbus 25 seats ), kemudi

arman pribadi said...

Assalamualaikum...


Salam dari BUKITTINGGI PADANG...
Salam juga dari saya ARMAN.bergerak dibidang pelancongan sebagai driver dan tour guide.juga melayani jasa transport..Saya nak tumpang promotion kat blog ini...
Bila ada Tuan dan puan yang nak buat rancangan untuk melawat ke BUKITTINGGI PADANG.Tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.Jangan risau.Saya siap membantu untuk uruskan nya...Untuk dapat kan info detail nya..Sila contact saya ditalian...
Call/sms/what sapp...
+6285374176166
E_mail.armanpribadi123@gmail.com
facebook....komen ajo....



Terimakasih...

Wassalam....

arman pribadi said...

Assalamualaikum...


Salam dari BUKITTINGGI PADANG...
Salam juga dari saya ARMAN.bergerak dibidang pelancongan sebagai driver dan tour guide.juga melayani jasa transport..Saya nak tumpang promotion kat blog ini...
Bila ada Tuan dan puan yang nak buat rancangan untuk melawat ke BUKITTINGGI PADANG.Tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.Jangan risau.Saya siap membantu untuk uruskan nya...Untuk dapat kan info detail nya..Sila contact saya ditalian...
Call/sms/what sapp...
+6285374176166
E_mail.armanpribadi123@gmail.com
facebook....komen ajo....



Terimakasih...

Wassalam....

hidyahtour bkt said...

salam tuan dan puan
kami mohon izin promotion di blog ni
kami salah satu agency pelancongan yang ada di bukittinggi,padang west sumatera indonesia.
yang sudah memiliki legalitas yang sah yaitu Pt.RISFY HIDAYAH WISATA.
bagi yang nak bercuti kat padang ,medan dll.boleh kami bantu uruskan.
dengan harga yang berpatutan.
untuk detail
sila hubungi kami di talian phone /whatsapp: +6282169960060 ( edward ardy)
atau tengok blog kami www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
terima kasih sebelumnya

wassalam

(edward ardy)

Morgan Debra said...

Hello,
Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, BRENDA HARAPAN pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan Dari
$ 20.000 untuk $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (brendahope816@gmail.com)

alky chaniago said...

Assalamualaikum...

mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

CONTACT PERSON: ALKY
MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

alky chaniago said...

Assalamualaikum...

mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

CONTACT PERSON: ALKY
MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

moanmend said...

LOAN APPROVAL IN 60MINS APPLY NOW !!





Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: mrwilliam751@gmail.com
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
1) Nama Penuh:
2) Jantina:
3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
4) Tempoh Pinjaman:
5) Negara:
6) Alamat Rumah:
7) Nombor Telefon:
8) Pendapatan Bulanan:
9) Pekerjaan:
) Yang anda lakukan di sini tentang kami.

Selamat sejahtera.

moanmend said...



PERSONAL LOAN @ 3 % INTEREST RATE OFFER TO LOAN SEEKERS APPLY NOW






Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
dalam dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
qmank011@gmail.com

(1) Nama Penuh
(2) Alamat Penuh
(3) Negara
(4) Umur
(5) Pekerjaan
(6) Beritahu nombor telefon
(7) Seks:
(8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
(9) Tempoh Pinjaman

Email kami di: qmank011@gmail.com

TIARA TOURS said...

Salam
Melawat ke Medan dan Tasik Toba , sila booking di official agency. Booking in illegal there is a punishment USD 100 in Airport.
Boleh dicuba layanan dari TIARA TOURS, harga sangat murah dan services best. Kami sangat berpengalaman mengurus lawatan lawatan ke Medan, Jakarta, Bandung, Bali dan tempat – tempat menarik lain di Indonesia. Sila contact celular / wa + 62 853 5898 2828 atau hantar email ke : tiaratoursindonesia@gmail.com
Sila click http//www.tiaraasia.com

TIARA TOURS
Jalan Panglima Denai No. 76
Medan. North Sumatera.Indonesia
Tel : + 62 61 - 7 333 845
Fax : + 6261 - 7 333 845
Call Center : +62 81 383 53 50 91
Mobile / WA : +62 853 5898 2828
EMAIL : rajaparhobas@yahoo.com
EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
EMAIL : infotiaratours@gmail.com
EMAIL : tiaratours888@gmail.com
SKYPE : VICTOR12126
Facebook : TIARATOURS
Website : www.tiaraasia.com

Elena Nino said...

Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar bil, pengembangan perniagaan, badan korporat atau pinjaman peribadi? Hubungi kami hari ini untuk pinjaman yang cekap dan dipercayai puasa semalam di melalui e-mel: elenanino07@gmail.com

Regards
Puan Elena

Universal Fund said...

Adakah anda memerlukan bantuan kewangan atau pinjaman segera? dan anda telah kecewa oleh bank. Kami boleh menyediakan pembiayaan langsung sehingga 5 juta euro pada kadar faedah mudah Untuk maklumat lanjut dan keperluan borang permohonan, Hubungi kami melalui e-mel uspf.associates@gmail.com

Salam.
Moises Miguel

alky chaniago said...

Assalamualaikum...

mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

CONTACT PERSON: ALKY
MOBILE: +6285364057063
EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

Theresa Theresa said...

Adakah anda seorang ahli perniagaan atau perempuan? Jika dalam apa-apa masalah kewangan atau memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Jika anda membayar bil-bil atau hutang untuk menyelesaikan, atau adakah saya memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan ia sukar bank-bank tempatan / modal mencari untuk mendapatkan gadai janji daripada institusi kewangan yang lain? Adakah anda memerlukan pinjaman atau pembiayaan untuk apa-apa sebab, jika anda suka,

* Pinjaman Kenderaan
* Pinjaman Harta Tanah
* Pinjaman Perniagaan
* Lain-lain Pinjaman
* Kredit
* MasterCard

Sila hubungi kami melalui e-mel: Saya Theresaloancompany@gmail.com
Nota: Pinjaman menyediakan kadar faedah tahunan sebanyak hanya 2%. Harap anda akan diberi kredit dalam mana-mana negara di dunia harus kediaman.

Apa-apa keperluan pelanggan, kami perlu menyediakan maklumat berikut untuk membuka fail pemprosesan pinjaman.

1. NAMA PENUH: ...............................
2. ALAMAT: .............................. .. ...
3. KERJA: .....................
4. NEGERI: ........................
5. SYARAT: ........................ ..
6. Bandar: ...........................
7. SEX: ............................
8. Umur ........................... ..
9. BILANGAN TELEFON BIMBIT: ............ ..
10. BILANGAN KREDIT DIKEHENDAKI: ..........
Pendapatan 11.Monthly ..................
12.DURATIO daripada: ..................... ..
13. PINJAMAN TUJUAN ...............

Terima kasih atas kerjasama anda
Theresa SYARIKAT PINJAMAN
ALAMAT E-MEL: Saya Theresaloancompany@gmail.com

7Lines Holiday said...

assalamualaikum,,,,
salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
contact person : firman
Whats app : +62 82390 797959
email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
blogger : 7linesholiday.blogspot.com
insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

FRED LARRY LOAN COMPANY said...

APAKAH ANDA MEMBUTUHKAN KREDIT ??

Halo,

Nama saya Mr Fred. Saya seorang pemberi pinjaman swasta yang memberikan pinjaman kepada swasta dan
individu perusahaan. Apakah Anda pernah ditolak oleh
begitu banyak bank? Apakah Anda perlu pembiayaan untuk membangun Anda
bisnis? Apakah Anda perlu pembiayaan untuk ekspansi Anda
bisnis? Atau apakah Anda membutuhkan pinjaman pribadi? pinjaman saya
berkisar. dari pribadi untuk pinjaman bisnis. minat saya
Tingkat sangat terjangkau. 3%, dan paling 50.000,00 € maksimal € 500,000,000,000.00 €, proses kredit kami sangat cepat
demikian juga. Saya sangat bersedia untuk membuat semua keuangan Anda
mengacaukan sesuatu dari masa lalu. Jika Anda benar-benar siap untuk
mendapatkan masalah keuangan Anda terpecahkan, Kemudian cari tidak ada
lebih lanjut dan mengajukan pinjaman hari ini Email melalui:
(Fredlarryloanfirm@gmail.com). Saya berharap dalam melakukan
bisnis dengan Anda.

Mr Fred larry
CEO.

FRED LARRY LOAN COMPANY said...

APAKAH ANDA MEMBUTUHKAN KREDIT ??

Halo,

Nama saya Mr Fred. Saya seorang pemberi pinjaman swasta yang memberikan pinjaman kepada swasta dan
individu perusahaan. Apakah Anda pernah ditolak oleh
begitu banyak bank? Apakah Anda perlu pembiayaan untuk membangun Anda
bisnis? Apakah Anda perlu pembiayaan untuk ekspansi Anda
bisnis? Atau apakah Anda membutuhkan pinjaman pribadi? pinjaman saya
berkisar. dari pribadi untuk pinjaman bisnis. minat saya
Tingkat sangat terjangkau. 3%, dan paling 50.000,00 € maksimal € 500,000,000,000.00 €, proses kredit kami sangat cepat
demikian juga. Saya sangat bersedia untuk membuat semua keuangan Anda
mengacaukan sesuatu dari masa lalu. Jika Anda benar-benar siap untuk
mendapatkan masalah keuangan Anda terpecahkan, Kemudian cari tidak ada
lebih lanjut dan mengajukan pinjaman hari ini Email melalui:
(Fredlarryloanfirm@gmail.com). Saya berharap dalam melakukan
bisnis dengan Anda.

Mr Fred larry
CEO.

jacky panduwisata said...

Salam pada admin
Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi -padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY

jacky panduwisata said...

Salam pada admin
Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi -padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY

Percutian ala Bajet said...

assalam, kami ada menyediakan ground pakej ke Padang-Bukit Tinggi dengan harga yg sangat berpatutan!bermula RM450, siap makan, hotel, entrance fee, transport, driver, tinggal bawa duit shopping je tau ^_^
.
whatsapp +6012-6047593
ig @percutianbajet

Isabel Johnson said...


Ibu Isabel Johnson,
Reputasi, sah & yang wang yang diiktiraf
Pemberi pinjaman. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa saya memberi benefisiari dipercayai kerana saya akan menjadi gembira untuk menawarkan pinjaman daripada $ 10,000.00
usd kepada $ 50,000,000.00 pada kadar faedah sebanyak 2% bagi individu dipercayai. Anda boleh menghubungi saya melalui E-mel:
isabelloancompany@gmail.com

Perkhidmatan yang disediakan termasuk:

* Pembaikan rumah
* Pencipta Pinjaman
* Pinjaman Kereta
* Pinjaman Penyatuan Hutang
* Barisan Kredit
* Pinjaman Kedua
* Pinjaman Perniagaan
* Pinjaman Peribadi
* Pinjaman Antarabangsa.

Sila tulis kembali jika anda berminat.
Setelah Response, anda akan menghantar borang permohonan pinjaman untuk mengisi. (Tiada keselamatan sosial dan tidak ada pemeriksaan kredit, 100% Jaminan!)
  Saya berharap anda membenarkan saya untuk menjadi perkhidmatan kepada anda.
Anda boleh menghubungi saya melalui E-mel:
isabelloancompany@gmail.com
hal terbaik
Ibu Isabel.

Lady Mia said...

KABAR BAIK!!!

Nama saya Aris. Saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial, dan putus asa, saya telah penipuan oleh beberapa pemberi pinjaman online. Saya hampir kehilangan harapan sampai Tuhan menggunakan teman saya yang merujuk saya ke pemberi pinjaman sangat handal disebut Ibu Cynthia meminjamkan pinjaman tanpa jaminan dari Rp800,000,000 (800 Juta) dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres dengan tingkat bunga hanya 2%.

Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya diterapkan untuk dikirim langsung ke rekening saya tanpa penundaan. Karena saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan menghubungi dia melalui email: cynthiajohnsonloancompany@gmail.com dan oleh kasih karunia Allah dia tidak akan pernah mengecewakan Anda dalam mendapatkan pinjaman jika Anda mematuhi perintahnya.

Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: ladymia383@gmail.com dan kehilangan Sety saya diperkenalkan dan diberitahu tentang Ibu Cynthia Dia juga mendapat pinjaman baru dari Ibu Cynthia Anda juga dapat menghubungi dia melalui email-nya: arissetymin@gmail.com sekarang, semua yang akan saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya kirim langsung ke rekening bulanan.

Menara Holiday said...

Salam pada Admin

Mohon maaf saya iklan sikit di blog ini. Kami dari PT. MENARA HOLIDAY menawarkan pakej Percutian Bukittinggi – Padang. Banyak tempat-tempat indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami, karna dalam perjalanan tuan dan puan kami siapkan juga insurance untuk memberi kenyamanan dalam perjalanan tuan dan puan. Untuk info tempat-tempat lawatan dan haraga pakej sila contack kami
Whatsapp : +6285658236999
Email : menaraholiday88@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/menara.holiday.9 ( Menara Holiday )

Insya allah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi.
Jom datang Bukittinggi – Padang

Trims
Wassalam

PT. Menara Holiday