Wednesday, May 26, 2010

EDIT GAMBAR CARA MUDAH

Aku nie bab mengedit gambar nie memang gila sikit.... pantang tengok gambar member cantik sikit, mula lah sibuk dok tanya mcm mana nak edit....semalam member ajar guna online je.... sangat mudah...sekejap je dah siap he he he.... terima kasih Afis... ko lah kawan akak...merangkap bekas jiran dan rakan sekerja....

Langkah 1 :
Taip alamat nie ..... http://www.photofunia.com/ atau klik sini

Langkah 2 :
Select effect- kuar gambar mcm yg kat atas tu... kemudian pilih je le yang mana satu berkenan di hati....

Langkah 3 :
Select your photo - Nak select photo tu.. klip kat choose file... pilih le mana2 gambar hampa yang cu tu... tunggu lah tak sampai 5 minit dah siap..

Langkah 4 :
Here use go! - Wah dah siap... ini lah hasilnya...he he nak jugak letak gambar empunya diri....
Seterusnya nak mudah... copy and paste je gambar tu.... mcm mana nak copy... klik mouse belah kanan pilih Save Image As.... lepas tu dah boleh simpan.... simpan lah kat tempat selamat... than jgn lupa upload kat fb ke... blog ke....

Ini lah hasilnya....seronoknya dapat paste kat mana2 je gambar aku lepas nie.... he he he

2 ulasan:

relevan said...

Wah..sekarang eeeda sudah berkereta baru ke?..

eeeda said...

Belum mampu lagi berkereta baru...