Sunday, December 23, 2012

BEG SESUAI UNTUK TRAVEL


Sejak dua menjak nie seronok pulak berjalan tengok tempat orang... bila berjalan nie, banyak perkara yang perlu diberi perhatian... beg salah satu perkara yang sangat penting. Beg yang dipilih mesti lah bersesuaian dengan aktiviti yang kita hendak jalankan. Bukan apa, jika kita tidak merancang dengan baik... takut nanti bila time nak balik... beranak lah pulak begnya... maksud aku, terpaksa kena beli beg lain.

Beg yang aku guna sekarang nie, cukup sesuai untuk travel budget macam aku... sebabnya aku berjalan bukan untuk bershopping... just beli sedikit buah tangan je... 

Cubaan pertama aku packing... memang semua ruang aku guna, beratnya mencecah 17kg... 
Cubaan kedua aku packing... dalam 14kg...

Pertama, bila kita tahu berat beg yang biasa kita gunakan... senang untuk booking bagasi... penting sangat. Jangan ambil mudah... nanti jagi macam aku... nyaris je nak buang barang kat airport... tak mampu nak bayar... he he he..

So zon yang paling selamat aku akan ambil bagasi untuk 20kg. 

1 ulasan:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.