Friday, August 12, 2011

SHOPPING RAYA

Semalam, pukul 3.30 pm aku dengan member nie gerak ke KLIA... sebab nak ambil barang daripada kawannya yang baru tiba dari Kuching.. lepas tu kami bergerak ke JJ Bukit Tinggi. Biasa lah aku... selagi aku tak dapat barang yang aku nak... aku akan usahakan sampai dapat... sanggup datang lagi ke sana tu minggu nie... padahal minggu lepas dah ge... tapi tak beli apa pun.

Biasa lah jalan kat Malaysia nie... time hujan akan jam... time orang balik kerja dah confirm akan jam... sepanjang perjalanan hujan lebat... ada 2 tempat kemalangan... biasalah, kalau time hujan drive laju... jalan licin... mesti ada yang akan hentam bontot orang.... satu tempat tu sampai 7 buah kereta tu yang terlibat.

Sampai di JJ dah pukul 6.30 p.m... berkejar cari tempat solat dulu... lepas tu pe beli barang... aku kalau bab shopping senang... aku berkenan je... aku ambil. Tujuan memang nak shopping... lagi satu, dah tahu barang apa nak beli... lagi senang. Seronok jugak ronda-ronda di JJ Bukit Tinggi nie... ada satu lagi barang aku nak... tapi di luar buget... lepas raya nie aku tak kira nak ge beli gak.... kasut Camel he he he..

Balik sampai umah dah lewat malam... penat, memang lah penant. Tapi berbaloi semua barang aku nak dapat. Semalam keadaan terkawal... tak ada lah orang ramai sangat kat JJ tu... aku sebenarnya bukan suka sangat tempat orang ramai-ramai... berasak-asak nie. Apa yang penting bagi aku, nak parking senang... nak berjalan selesa... nak bayar tak payah beratur panjang... kira ok lah tu. Selesai bab shopping untuk raya... alah shopping untuk diri sendiri je.

1 ulasan:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.