Thursday, August 13, 2009

HURUF F...F...F..


Huruf F...Nt3 aku kali. Fobia pulak aku mengenangkan huruf F nie... Masa ambil SPM tahun 1995 aku pelajar pertama dalam senarai nama calon... Masa kat dewan, sah2 lah duduk kat depan sekali.... Paling ngeri bila time ujian lisan BM & BI org yang pertama....berdebar tk usah ceritalah...time aku tak ada pulak org nama Azizah ke?? kalau nak kira F nie dah huruf yg ke berapa??? tu yg jadi nama pertama....

Pernah sekali, aku pun dah lupa semester berapa...aku dapat asgmnt Pendidikan Moral F.... masa tu aku dengan kawan aku nie... kebetulan nama mula huruf F....Faridah, Fatehah....tak puas hati....dapat F, call pensyarah....
"puan asgmnt kami 2 orang dapat F" masa tu kawan aku yg call.
"Ya ke? semua orang saya bagi A...mana ada dapat F...tak pe...tak pe....u jangan risau....nanti saya bagi tahu OUM.."
Bagus pensyarah aku nie...akhirnya kami berdua dapat A....
Aku ingat...masa depa nak key in markah....mulut sebut F...Faridah.....and than letak F... parah betul...

So kali nie aku ingat situasinya sama...sebab kwn aku yg pertama bagi tahu dapat F.. kebetulan nama dia mula dengan huruf F....Fairus...aku apa lagi dan dan tu jugak aku bukak lms...terkezut....dapat F gak....bila call pensyarah .... mcm2 dia bagi alasan....tak boleh ubah lah...oum dah tutup la......tak pe...Kena dengan kwn aku ok...lah...
Kena dengan aku...tak boleh bincang.. aku apa lagi...terus ke OUM le... dah la dapat F...tak komen apa pulak tu...mcm tak salah apa2. Bila kami ramai2...dok call OUM..baru dia tahu.....langit tinggi ke rendah....OUM call dia baru mengelabah....
Nasi dah jadi bubur mood kami nak exam pun dah hilang.... kali pertama dapat pensyarah yang tak boleh dibawa berunding...

Pensyarah lain pun terkejut...selalunya dapat F nie...tak hantar atau meniru...ini kami buat sendiri pun dapat F....

Tak pe ah....anggap lah nie sebgai dugaan....repeat je lah paper sem akan datang...harap2 tak jumpa dah pensyarah mcm nie....

3 ulasan:

.: mama cute :. said...

aku yakin sem berikutnye tutor tu sudah bungkus.. huhu..
sungguh menyakitkan ati.. aku rasa mind dia tengah somewhere else.. tabahkan atimu..mungkin ada hikmah di sebaliknye..

aku xm kali ni pon tak baper bes..sbb jawapan aku bagi banyak tak kena..huwaaaaaaaaaaaaaa....

eeeda said...

Aku ingat pun mcm tu...jawapan yg dia bagi tu mmg tak puas hati...

Biar lah...dia buat kat kita mcm tu...esok kena kat dia...baru tahu...

relevan said...

Huruf 'F'amat disenangi oleh pemandu kereta..huruf 'E' amat ditakuti..