Tuesday, August 18, 2009

MERDEKA...MERDEKA....

Bulan nie memang kita sambut bulan kemerdekaan....tapi bagi aku, ari nie aku dah merdeka....dah lepas satu beban di kepala. Selagi tak habis periksa....selagi tu lah tak senang duduk...padahal bukan study sangat pun....3 paper maths...3 ari berturut2 tu.... hu hu hu...memang letih kepala otak aku...nasib baik lah aku berkampung kat Cheras....relex sikit...kalau tak sakit kepala tambah penat badan dengan jem nie....

Exam petang nie ada baik, buruknya....Baiknya pagi2 tu sempat lagi aku bincang dgn keng kawan kat cafe uniten....pukul 8.30 am dah sampai....banyak jam juga lah aku lepak kat cafe....sempat makan 2 round...minum 2-3 gelas....Buruknya pulak...time balik, puh memang jem giler.... kuar uniten dah start...sampai lah jalan Duta.... mahu tak penat.....tu pun dah makan masa berjam-jam....kalau nak ulang-alik, masak aku....

Ceta pasal asgmt aku dapat F tu.... ari Selasa aku ada call oum...nak buat oppoiment nak jumpa dgn dekan....dekan pulak tak ada.
"dekan tak ada? bawah sikit daripada dekan ada tak?" dalam keadaan tertentu...semua boleh kan. Berani ke aku nie nak jumpa dengan dekan.
"Tak pelah tak ada dekan....tapi, saya nak cik aida buatlah sesuatu....This week I exam, so make sure result kami dah berubah...kalau tak?... no point lah kami datang exam...buang masa, lebih baik repeat paper je...." ayat mcm mengugut je aku bagi kata staf oum.... geram beb...tak pernah dapat F tu...
"Cik aida tahu tak? standard F nie....orang tak hantar asgmnt atau pun meniru..." aku ajar depa pulak bagi markah....tak senonohkan....

Penat tau buat sendiri asgmnt... member yg meniru pun dapat D... yang tak hantar lampiran jurnal pun dapat B...mana tak marah....pensyarah nie...bagi markah macam mana pun aku tak tahu lah.....

Tak pe lah....ari Ahad malam, aku suruh kawan aku tengok markah....hu hu hu dah berubah....drpd F ke D...ok lah tu...so Isnin senang hati datang exam....rupanya ramai yang dapat F berubah ke D... Harap2 sem depan tak kena dgn pensyarah nie....kalau tak mati aku...dah lah buat kecoh sampai ke oum...call sana sini....mesti aku kena blacklist dgn ......

Kita kadang2 lupa kan....kami exam tingkat 6, dah dekat nak masuk orang ramai berebut2 nak naik lif....so aku ajaklah member aku nie naik tangga....dia pulak ikut je....dah sampai kat atas baru aku teringat yg kawan aku nie dalam pantang.....dia pun masih pakai stokin lagi....bayangkan berapa banyak anak tangga tu kami naik....

Kawan aku nie memang bagus....dalam dok belajar nie memang produktif...dah 2 orang anak....tapi tak pernah menyusahkan orang....baru bersalin 5 ari, buat asgmt sendiri...aku kalau buat secara group, selalu kumpulan dengan dia.... memang senang bekerja dengan dia....walaupun bahagian tu kita kena buat...kadang2 dia tolong lagi....memang jenis tak berkira kerja...setakat nie aku jumpa orang yang huruf sama dengan aku memang boleh ngam lah....tapi ada gak huruf lain yang ngam....

"Kita belajar untuk menambahkan ilmu, dalam masa yang sama kita belajar mengenali orang disekeliling kita"

3 ulasan:

relevan said...

Merdeka3..dan salam Ramadan utk eeeda..slmt balik kg slmt bercuti juga..

izman said...

merdeka!

selamat berpuasa

eeeda said...

Selamat berpuasa juga....kpd relevan dan izman....