Wednesday, September 29, 2010

MAKAN FREE JANGAN DITOLAK

Dua tiga hari yang lepas bos aku bukan main beriya-iya suruh kami pilih tarikh yang sesuai, katanya dia nak belanja makan. Pilih punya pilih, hari nie je yang boleh semua hadir. Dalam pada tu Haji Mokhtar tak dapat hadir sebab dia puasa sunat ari nie... so kurang sorang lah.

Kafe D manggis menjadi pilihan my bos. Aku and the gengs first time makan kat sini. Sebenarnya tempat nie baru buka pada bulan puasa ari tu. Kalau ikutkan pukul 6.00 petang baru dibuka tempat makan nie. Ari nie... dia buka awal khas untuk kami semua. Special gitu.....

Meja group cikgu lelaki terdiri daripada Guru Besar dengan isterinya, PK Kurikulum, Cikgu Rozam, Ustaz Jack, Cikgu Kamis dan Cikgu Mohd Nor.

Kesian depa yang duduk meja nie, makan sikit sebab malu kat bos... he he he kontrol lah tu. Kalau tak mahu penuh table tu dengan segala macam.

Aku, bab makan tak pernah tolak... layan je.

Tempatnya memang menarik... membuatkan orang tertarik lah nak datang.... nama kafe D manggis tu.... sebab tempat makan nie di kelilingi dengan pokok manggis. Redup je... memang selesa lah kalau bawa seisi keluarga.

Group lelaki kontrol macho tu.... cikgu perempuan sorang pun tak nak pe duduk situ.... sanggup berasak-asak satu table.... sebab nak makan bagi puas... puas apa??? puas hati.... tauke kedai nie suruh makan 3 jam tanpa henti tu.... aku memang tak larat.

Kak Nida nie dijemput khas....jiran lah kata kan. Cikgu yang lainnya, Kak Gee, Kak Wan, Izan, Wani, Kak Az dan Lucthmy. Sebenarnya my bos belanja guru-guru Tahun 6. So guru lain jangan pulak berkecil hati. Kami bukan anak emas atau anak perak... kita sama je. Mungkin Gb nak menghargai sikit pengorbanan kami, terutamanya dalam waktu cuti. Tu je...

Di akhir ucapan GB siap dah bagi tahu... tahun depan kena ajar Tahun 6 lagi. Terima je lah... sebab makan dah kenyang.

Bekerja perlukan keseronokkan....
Rakan sekerja perlukan keserasian....

Keseronokkan bekerja + keserasian rakan sekerja = Membuahkan hasil

2 ulasan:

SURYADIN LAODDANG said...

Sangat berharap, semoga web ini menjadi web yang terdepan dalam menyajikan informasi yang mencerahkan. Salam Hangat dari kami Pembicara Internet Marketing

achmad yusron said...

Sangat berharap, blog website ini menampilkan informasi yang terus bermanfaat :) keep blogging...

salam dari Pen jual Parfum