Sunday, May 22, 2011

PACKING BARANG TIME BERCUTI

Aku memang tak suka bawa banyak beg... kalau boleh satu beg je... senang nak usung ke mana-mana... tambah pula kalau terpaksa menggunakan pengangkutan awam. So, nie je beg aku bawa... segalanya aku sumbat di dalam tu. Apa barang yang aku sumbat... jom kita tengok... ada lagi yang tak berapa sesuai dipaparkan... aku dah asingkan... kira ada lagi lah benda boleh sumbat nie.

Aku gunakan pengalaman masa askar wataniah dulu... nak packing kain baju mesti guna getah ikat... jangan tak percaya... aku memang beli getah untuk ikat kain baju nie... kain batik yang aku baru beli... seluar baju yang aku dah guna... semua aku ikat... so nasib lah kan bercampur tu... nanti basuh lah... bukan rosak pun. Kalau buat macam nie... memang boleh muat banyak satu beg tu... siapa yang belum pernah cuba tu... boleh cuba lepas nie.

Nie pun aku sumbat dalam beg yang sama... lagi pun aku tak beli banyak... untuk anak buah je...

Aku pantang jumpa mug yang belum ada dalam koleksi... mesti beli. Kali nie aku sambar tiga biji sekali tu... minat punya pasal kan...

Berat boleh tahan jugak nak mengusung tu... dah le kena panjat tangga di stesen komuter lagi... berjalan jauh jugak masa kat LCCT tu.

2 ulasan:

tice su said...

bestnyer kalau dapat join eeeda pi bercuti..

su pon kalau packing barang mcm eeeda jgk..pengalaman ke hutan negara pahang...skrg da lama x pi memana..huhuhu...

eeeda said...

jom su... kita ke Sarawak...