Thursday, July 18, 2013

HAND PHONE BARANG KEPERLUAN

NOKIA 8250
Telefon pertama aku... tahun kedua bekerja baru dapat pakai phone yang comel nie... Masa tu harganya RM750.00. Aku pakai selama hampir 7 tahun.

NOKIA 1200
 Phone nie pun aku pakai lama jugak... hampir lah 5 tahun... dari tahun 2008 hingga tahun 2011. Harga masa aku beli tu RM110.00. Pada aku yang penting kecil senang dibawa ke mana-mana dan dapat sms serta call cukup lah.

SAMSUNG CORBY
Telefon nie aku pakai hampir setahun lebih je.... masa nie dah macam-macam phone yang canggih-canggih keluar... tapi pada aku yang penting dapat sms dan call cukup lah.

PHONE SAMSUNG COBY DAN NOKIA 1200 MASIH KU SIMPAN
Sebenarnya aku ada 2 nombor phone... so aku kena pakai 2 phone. Macam orang bisnes lah pulak pakai 2 phone... semuanya pakai line.

SAMSUNG GALAXY GRAND
 Baru beli 2 minggu lepas... nak tahu sebab apa beli... semua kawan dok kutuk aku sebab tak mengikuti perkembangan dunia teknologi... seruh aku beli senang nak 
Whatsapp...
Line...
Wechat...

Ada yang lagi seronok dapat 3G... he he he ... padahal dari dulu lagi orang dok 3G...


Aku puas hati sangat dengan telefon nie... cuma tu lah besar sangat... susah jugak nak bawa ke mana-mana... bukan senang nak dapat nie... ini pun nasib baik ada orang yang sayang kat aku tolong belikan... terima kasih... I love u... he he he.

Belum habis lagi explore. Banyak lagi yang belum tahu... Ini lah phone aku yang ke-4... harap dapat bertahan lama lah. Aku akan guna selagi boleh guna. Pada aku phone nie boleh tahan jugak mahalnya...  RM1000 lebih tu.... pada orang berduit... berapa lah sangat kan...

2 ulasan:

nohas said...

saya masih guna nokia lg...kawan2 suruh tukar..kat office, perang samsung dan iphone..

eeeda said...

Tu lah nie pun sbb kawan2.. ikut kan hati sayang phone lama masih boleh pakai... layan je lah nanti tak mengikut perkembangan IT pulok...