Tuesday, March 31, 2009

DIA YANG KU SAYANG

Kami nie sempat berbual dgn keng kawan waktu makan...itu je waktu yang sama free...Biasalah bila dah ramai tu..mcm2 ceta dia orang nie... Tiba2 aku rasa nak tulis pulak kat blog nie...masa makan di kantin tadi.....Aku pada mulanya malas nak makan...tapi, tiba-tiba dahaga. so, aku ge lah jgk ke kantin....wah pot aku kali nie...dah penuh....selalu 1 table hanya 6 orang ....nie dah 8 org...tambah aku dgn kwn nie....Entah mcm mana tiba-tiba je dia orang nie boleh kuar ceta pasal pasangan.

Member nie...kaunselor sekolah, dia bagi tahulah kat keng kawan supaya terima pasangan seadanya. "Memang ada yang kontra dengan kita, itu kita kena terima dengan terbuka. Tetapi kita masih boleh menyuarakan kehendak kita dengan berhemah. Tapi jangan mengharapakan mendapat respon apa yang kita inginkan. Semua tu ambil masa untuk berubah. Tapi tak semua kontra..ada jugak persamaan yang menjadikan pasangan tersebut serasi..."

So,,sambil dok gelak tu....masing2 dok mencari apa yang kontra dengan pasangan masing2....
Kawan nie cakap " aku suka shopping, abg aku tak suka shopping" kawan nie bukan apa sebab esok JJ-card...tu dia teringat pasal tu..

Kawan nie pulak cakap " aku nie gemuk, dia kurus"

Sorang nie pulak " Aku ada rambut lagi, abg aku dah botak" ada pulak member terasa, sebab abg dia pun dah nampak makin licin.....tapi kuat fikir...cerah masa depan.

Sorang lagi menambah " aku tak suka bergaya, dia pulak jenis menyemat"

Kawan yang nie pulak " abg aku rambut panjang, aku rambut pendek, tapi dua2 rock" memamg betul abg dia rambut panjang, lebih paras bahu.

Tiba turn aku pulak, depa malas nak tanya takut aku terasa. Tapi aku dah tak heran apa pun hidup mesti diteruskan....aku pun terfikir2 apa lah yang beza sangat antara kami berdua.Baru teringat "aku boleh drive , dia tak boleh drive"
tapi tak pe lah.. duduk sebelah pun aku drive.. keta dia. Kira ok lah...ada pemandu peribadi..kan.
Tapi kalau laki duduk sebelah, keta perempuan...tu nak panggil apa???
Lu fikir lah sendiri....

3 ulasan:

.: mama cute :. said...

ko soh dia amik lesen aaa.. nnti letih oo ko kena drive selalu. ompompuan ni bukan mcm lelaki tau.. ada time keletihan melampau boleh membahayakan pemanduan.. so, suruh dia amik lesen.. trust me!

eeeda said...

memang letih..tambah lg bg perjalanan yg jauh...skrg lg letih + boring...habis drive ke mana pun sorang....

su said...

andai layang layang terputus talinya boleh jugak hinggap di mana-mana pohon yang sudi
tapi andai org yg main layang2 tu tak reti-reti lagi nak lepas layang2 yang makin terbang jauh...lawan..lawan
hmmm...nasib badan yerk...berdoa pulak lah kak farid...nak sabar dah tak larat sabar dah kan