Sunday, May 3, 2009

RAJA SEHARI NOR ASMA

Selamat pengantin baru buat Nor Asma Ambak dan pasangannya semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan dimurahkan rezeki hendaknya. Pasangan sama padan, bagai pinang dibelah dua. Segalanya serba biru...hantaran biru, baju biru...beg yang aku dapat pun warna biru...ada 5 jenis lagi dalam tu..

Azwan, Asma dan sorang lagi tu...semua keja KL, lepas nie boleh jumpa kan....kecuali Napisah je keja di Jerantut. Dulu keja di Pejabat Pelajaran Daerah, cuti tanpa gaji setahun buat KPLI. Sekarang keja di PPD sementara menunggu posting. Tak kisah keja di mana pun, yang penting kita seronok dengan kerja yang kita pilih dan persekitarannya sesuai dengan jiwa kita.

Aku terkejut jugak...kawan di Tingkatan 6 tegur aku....sebenarnya aku masuk tingkatan 6, 2 minggu je..kami nie, sebenarnya sekelas ( 6 wira ). Azwan memang peramah orangnya. Sory le....time nak tulis aku lupa pulak nama kawan kita sorang tu....sebelah Azwan..Setelah 14 tahun berlalu, ini lah kali pertama kami berjumpa. Asma sendiri pun aku tak pernah jumpa, hanya berhubung melalui telefon je...

Align CentreKad jemputan yang aku terima sebulan sebelum majlis berlangsung. Rasa seronok bila dapat kad jemputan daripada keng kawan. Siapa tak seronok bila dapat tahu kawan ingin menamatkan zaman bujang. Jika ada kelapangan Insya-Allah akan aku penuhi. Walaupun beratus km, kerana mu teman. First time aku masuk Kota Gelanggi 3, jenuh aku pusing....tahu je lah kalau felda jalannya....mau tak sesat...setengah jam aku pusing dalam kota gelanggi 1, baru jumpa sign board ke kota gelanggi 3.....Nasib baik time kuar aku follow napisah.

1 ulasan:

sue said...

kalau su cakap jgn mare ye. asyik2 sebut pasal org kawin. akak ni pulak bila lg. teringin nk makan nasi minyak akak. ingatkan dh jd dgn Mr D tp tak kesampaian juga. hehehe...... jgn tunggu lama22222.............