Thursday, October 14, 2010

KERETA BERMASALAH

Nasib baik lah ada kawan pomen, malam pun sanggup datang repair keta aku. Bukan tak boleh repair kat bengkel dia. Tapi cajnya lain. Maklum lah dia keja dengan orang. Kalau bengkel sendiri boleh lebih kurang dengan kekawan. So dia beli barang, malam lepas keja dia datang pasang.

Minggu lepas keta aku tetiba je mati kat traffic light. Aku sebenarnya dah tahu masalahnya. So tak adalah panik sangat. AKu start balik and than beri signal ke bahu jalan. Tunggu 5 minit start dah boleh jalan semula. Esok hantar bengkel, rupanya dah tak dapat berfungsi dengan baik alat tu. Nak tak nak kena tukar yang baru.

Thorttle Body Wira yang baru harganya RM520. Upah pasang, kawan aku ambil duit teh je. Terima kasih Apis, sebab sudi tolong.

Barangnya bukan besar sangat pun. Tapi harga boleh tahan. Kopak bulan nie. Dah le baru lepas raya. Tak kisah lah kan. Janji keta aku sentiasa dalam keadaan baik. Duit boleh cari. Tu kira beruntung, selalunya ada ia bagi tanda-tanda awal nak rosak. Jadi boleh lah repair awal. Kalau rosak tengah jalan dan tak boleh gerak terus... tak ke lagi susah.


0 ulasan: