Friday, September 25, 2009

BERAYA DI N9

Tahun lepas aku beraya ke Johor.... tahun nie aku beraya ke N9..... Tahun depan, panjang umur ke Kedah pulak kot.... Ari nie, seawal 9.00 pagi kami bertolak ke Tampin..... Rumah pertama yang akan kami beraya.... umah siapo lagi kalau bukan syamsul.... Dari KL aku, ani dan puteri.... Liza dah memang orang N9... so tak ada masalah nak cari umah syamsul...

Dah makan kenyang makan kat umah syamsul..... sementara tunggu dia balik dari solat Jumaat.... sempat lagi kami berborak dengan maknya.... Lepas tu destinasi kami seterusnya ke umah Liza... Macam tak caya je nak jumpa kawan masa maktab dulu... Dah tu, kami nie sebenarnya bukan rapat sangat pun masa maktab... kenal mcm gitu2 je..

Mereka bertiga nie, sama kelas masa kat maktab..... liza, suraya dan syamsul.... memang rasa mcm tak percaya dapat jumpa su..... tetap comel mcm dulu..... Rasanya masih belum terlewat untuk mengucapkan selamat pengantin baru kepada su dan pasangan.... Semoga perkahwinan kali ini berkekalan hingga keakhir hayat. Aura pengatin baru tu ada lagi.... inai masih merah dijari... kira masih dalam mood honey moon lagi nie...

Keceriaan keng kawan.... kebahagiaan kami semua.....

7 ulasan:

mohd nor a.k.a saintis said...

cepatnya posting syawal ke-6. ingatan hari ni blh tambah lagi tp tak dpt pergi plk rumah kak ina. Insya Allah ada rezeki akan dtang...

eeeda said...

Tak tido malam tadi edit gambar....and than terus posting...
tu ah...ari nie memang kepenatan.... tak pe lah lain kali kita ge.... satu ari beraya di KL je.... banyak keng kawan kat KL nie...

Mesti lewat jugak ko dengan liza sampai umah malam tadi...

~Insan Biasa~ said...

ha ...aku tunggu gambar daripada kamera saintis pulak nie...:-)
pengalaman yang menyeronokkan...

.: mama cute :. said...

apsal tak call aku..aku ada kat melaka sampai raya kelima maa. sampai ati.. huwaaaaaaaaaaaa

eeeda said...

Mama cute:
Ko sampai raya kelima ada kat Melaka... kami pnya program raya ke 6.. itu pun awalnya syamsul ajak beraya umah aza di Muar...
Tapi ubah plan ke Seremban...
Lain tahun ya....

.: mama cute :. said...

whatever.. aku paham..

eeeda said...

Sebenarnya lagi ramai.... lagi seronok...