Wednesday, September 2, 2009

KELAKAR PUN ADA.....

Pintu utama IPRM Jun 2009

Masa belajar kat maktab dulu aku ada minat dalam diam dgn sorang mamat nie.....nak kata handsome pun tak....gaya mcm org yg berlagak je.... aku pun pelik jugak, kenapa aku boleh minat dengan mamat nie...tak ada sapa pun tahu.... kecuali room mate aku.... si Ami Norsaadah nie je...

Secara kebetulan.... bilik aku nie mmg strategik....untuk mengintai org yang lalu lalang.....ya ah, blok lelaki kat belakang...dah tu, memang lalu depan blok kami....kalau dah minatkan...dapat tengok pun jadi lah.... seriusly, aku tak pernah bercakap pun dgn mamat nie masa belajar dulu....

Kalau dulu budak lelaki lalu satu je, blok perempuan....sekarang 2 blok tu, sebab blok lelaki dah tkr ke blok D....nun dekat dengan astaka....

Nak jadikan cerita, setelah berbelas tahun berlalu....kecanggihan teknologi hari nie mendekatkan kita dengan insan yang jauh di mata.... tak sia2 aku menghabiskan masa di depan laptop... sekurang2nya apa yg terpendam selama nie...dapat diluahkan.... mungkin jauh kot... aku berani.....apa pun.... dia dah tahu aku minat kat dia... minat je tahu (.jangan fikir yg bukaan).. baru skrg aku berpeluang ckp kat empunya diri....senget jugak aku nie kan...apa2 je lah....

Apa yang seronoknya....mula2 aku chat je dengan dia....lama gak aku ambil masa sembang dgn dia....entah mcm mana satu hari tu dia call aku....mcm tak caya pun ada, dia nak call.... mana taknya...jarak beribu batu... kat sini siang....kat sana malam....tapi semua tu tak jadi masalah....zaman dah berubah....negara dah maju... yang jauh pun, jadi dekat... masa tu lama gak le kami sembang.... sekali, dalam dok sembang2 aku terkeluar lah ceta lama.....

Baru2 nie, dapat le tengok dia and wife guna webcam.....sama mcm dulu gak...dulu ami byk tahu rahsia aku.... sekarang anis...rahsia kita berdua je anis....siapa mamat tu....

"Kenangan pahit, manis, melucukan....pendek kata semuanya dikenang sampai bila2"

8 ulasan:

w@nliz said...

aku mcm tau ja sapa itu org..

eeeda said...

Ko tahu ke???...tak tahu nya lah...kalau tahu jugak senyap2 je lah...

~Insan Biasa~ said...

hahaha rahsia aku...lagi dasat ...eeeda gaklah yang tahu dari A-Z, dari Alif-Ya....

heheheh

izman said...

kenangan tu yg seronok kita kenang.

apsal dulu tak cakap? takut atau segan??

eeeda said...

Dulu tak ckp.... belum ada kekuatan...ambil masa bertahun2 tu....

.: mama cute :. said...

lengkali jangan pendam.. komunikasi amat penting dalam perhubungan..hehe.. tengok cam aku..suka kat roslan saat..aku habaq siap2..wakakakaka.. so, tak salah kalau kita berkomunikasi dan berterus terang.. hehe.. at least kita tau kat mana kita berada.. sama ada dia suka kita ke tak.
then, kalau dia suka, kita boleh get along, kalau tak suka, kita bleh cari lain.. so tak bazir masa kan?

same goes with huby aku skang.. aku sakap direct ajer.. kalo nak, sakap la nak, ni nak selindung2 plak..aku mana paham..wakakak.. mau kalu masuk meminang ajo, jgn buang masa.. clock is ticking and for me time is money! ahaks!

su said...

tahniah kak farid...akak mmg berani...berani ker???baru skang ni nak cakap..lepas orang tu dah kawin n ada anak...kire penakut jugak lah akak ni..wakakaka,,jangan marah ..saje gurau.tapi kalau akak cakap dari mula mula dulu mmg berani..???berani???tapi kan berani biar pada tempatnya..betul tak kak...su setuju akak bagitahu sekarang dari bagitahu masa dahulu...hehehe malu gak kan..kirenya akak ni pemalu orangnyer...thats a conclusion

eeeda said...

Su:Ha ha... berani kat belakang je..bab tu. Sesuai dengan fitrah alam jgn jadi perigi cari timba...apa pun biar timba cari perigi.

Bab lain org yang ikut akak pulak kecut perut...yang dok belakang pulak, sabar farid, sabar farid....
Tapi bak kata orang, kalau kita nak berperang... kena siapkan kelengkapan. kalau datang tangan kosong tu...nak menmpah maut namanya...