Monday, September 28, 2009

MENITI HARI2 MENDATANG.....

View waktu malam dr umah den menghala ke H/way

Kita selalu dengar nak jadi artis kena pekak kan telinga.... dan buat bodoh je apa orang nak cakap.... rupanya situasi mcm nie bukan berlaku kepada artis je.... orang yang tak glamor... tak dikenali... pun terpaksa melakukan perkara yang sama, pekak kan telinga.... dan buat dono je... pedulilah apa orang nak kata..... selagi kita tak menyusahkan orang....

Semalam aku call mak kawan aku... nak ucapkan selamat hari raya.... sebelum dia call aku, lebih baik aku call dia... kalau tak bising orang tua tu.... walau pun aku dengan anaknya dah perang dingin bertahun lamanya.... tepi dengan maknya masih berhubung.... kalau dia turun ke KL memang tak sah kalau tak jumpa dengan aku....

Aku ingat mak dia tak tahu kot aku perang dingin dengan anaknya.... maklumlah dia nie pandai berlakon depan mak dia... mcm kami nie tak ada masalah apa pun.... aku boleh tak contact mak dia... kalau dia sendiri sanggup beritahu situasi yang sebenar.... masalahnya dia tak sanggup nak bagi tahu.....bukan apa mak dia dah anggap aku mcm anak dia.... mana dia pergi pun ingat kat aku....tu sebab anak dia tak sampai hati....

Semalam aku call.... tak sempat aku bercakap.... dia dulu dok marah kat aku, katanya dia dapat tahu aku dah nikah.... tak bagi tahu kat dia.... tak terkata aku dibuetnya... mana pulak mak cik dengar ceta ini..... kalau ya pun saya nikah sekurang2nya saya akan bagi tahu kat orang2 yang rapat... ini kan pulak mak cik... kan saya janji akan jemput mak cik.....walau pun kenduri secara kecil2an.... aku rasa mcm aku tahu je kat mana dia dapat ceta nie.....

Dia (jejaka dot..dot...) yang nak nikah tak sabar2.... nikah je lah, tak ada sapo nak larang.....ini kaitkan org lain pulak... Ok lah... nasib baik mak kawan aku nie akhirnya percaya jugak cakap aku.... buwet apo den nak tipu bondo yang baik...... tak elok....dok gitu keng kawan....

Ari nie al kisah kat tompet kejo den... ado ko patut kawan samo2 dok minum kata muka den mcm orang mengandung .... hish tak masuk akal betul depa nie.... den nikah dok lagi tibo2 mengandung... masalah bosar nie.... depa nie suspek den nikah soyap2.... minta jauhkan lah keja tak berapa elok tu... kita perkara yang elok nak bagi tahu kepada semua... supaya tidak menimbulkan fitnah....

Mano tidaknya.... muka den nampak berisi... almaklumlah beraya sakan... makan je kejonya.... tadi sompat lagi den timbang.... rupa2nya den naik 2 kg... dalam masa 10 hari..... ari tu puasa sebulan.... turun 2 kg..... nampak gaya den nie.... senang nak naik, dari turun.....

Den sonyap.... bukan bererti den suko.....
Ekoi tu... nak cakap pun berpado-pado....

5 ulasan:

.: mama cute :. said...

hang sabo yo lah.. manusia ni bkn bleh tengok orang senang sket.. ada je nak gossip.. lompang jo laa..

relevan said...

Arkk?..ishk2 eeeda ada ka kwn tu ckp mcm tu?..sabo2..ada lah mende yg dia jeles kt ko tu eeeda..

eeeda said...

mama cute:
Gosip....gosip jugak, tapi bior le ada batas...kan dok gitu..aggap doa je lah... biar cepat2 dah jodoh kan...

relevan:
Biasalah tengok kita happy semacam je...untuk diri kita, tak salahkan happy good lucky...

eeeda said...
This comment has been removed by the author.
su said...

aper pun doakan yang terbaik untuk akak...insya allah moga moga bertemu jodoh dengan segera..maklumlah ramai sangat dok kenen kat akak tu..bahaya tu nanti tak terpilih pulak