Thursday, November 25, 2010

AGAK LAMA TAK MENJENGAH


Sudah bertahun aku tak turun ke Kota Masai. Dulu, paling jarang pun setahun sekali mesti turun. Sekarang memang lah, dah tak ada port nak melepak. Tapi hotel kan banyak. Rasa rindu pulak kat Kota Masai. Harap dalam masa terdekat nie dapat lah turun ke sana.

Dah agak lama tak menjengah umah aku. Apa ceta sekarang. Paling tidak kalau turun ke sana, aku boleh juga tanya penyewa... mana lah tahu takut ada kipas atau pun lampu yang rosak. Nak harap dia laporkan memang tak ada lah... Seingat aku, memang tak pernah beri nombor phone kepada penyewa tu. Apa yang aku tahu, setiap bulan masuk je duit sewa. Sewa umah nie tak pernah dinaikkan sejak 2003 lagi.

Jiran-jiran dok bising suruh naikkan sewa umah... kalau penyewa baru mungkin boleh dinaikkan. Nie penyewa lama, segan pulak kan. Lagi pun bayaran sewa on time, tak pernah sangkut pun.

Last aku pe jengah umah di Kota Masa pada tahun 2006 kot. Lepas tu langsung dah tak ke sana. Mesti dah banyak perubahan sepanjang tempoh 4 tahun tu. Silap-silap hari bulan boleh sesat aku nak ke sana dah tak ingat jalan.

4 ulasan:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kadang kadang kita di tinggalkan oleh kemajuan

eeeda said...

ya lah tak sempat nak kejar...

~Insan Biasa~ said...

ikut..

eeeda said...

Jom...turun JB bulan 12 nie.