Friday, November 5, 2010

PERCUTIAN KE PULAU LABUAN PART 3

Bersiap-siap untuk turun bersarapan di coffee house hotel. Sarapan pagi banyak jugak lah pilihannya. Tapi macam biasalah aku kan diet... sarapan dengan 2 keping roti, segelas kopi dan semangkuk koko krunch he he he betul ke nie ejaannya.... belasah je lah kan... janji bunyi tu ada sikit-sikit... sudah cukup.

Bergambar di hadapan hotel. Bangunan tinggi di belakang aku tu... bangunan Ujana Kewangan. Kat dalam tu macam-macam ada.... segala bank... kedai-kedai cenderahati.... dan segala shop untuk membeli-belah. Kalau bawak duit berkepuk, boleh layan kat Ujana nie....

Bergambar di Dataran Labuan. Lepas sarapan kami jalan kaki ke dataran nie... time nie baru pukul 9.00 a.m. Tapi panasnya macam pukul 12.00 tengah hari. Balik dari dataran nie aku sakit kepala dan terpaska lena sampai ke petang.

Perbadanan Labuan nie berhadapan dengan hotel kami menginap je.. Keja kami memang bergambar je... target nak snap 500 keping gambar di Labuan. Impian tak tercapai.... nie pun dah nak termuntah bergambar.


Muzium Labuan nie pun boleh jalan kaki je... di sini kita akan dapat banyak info yang berkaitan dengan Labuan. Muzium ini juga mempamerkan segala khazanah untuk ditatapi oleh generasi akan datang terutamanya kepelbagaian warna budaya masyarakatnya. Bagi mereka yang meminat sejarah jangan lupa berkunjung ke sini.

0 ulasan: