Monday, January 11, 2010

KLIP KETIP JANGAN TAK BUAT

Minggu pertama dah ketip kertas soalan ke cikgu????..... tu lah keja guru Tahun 6.... minggu pertama dah start buat ujian pengesanan.... pendek kata muntah hijau lah.... nak sampai hujung tahun.... tak terkira berapa set soalan kena susun.... kena ketip.... tu belum kira kena tanda lagi.... 3 orang tu susun..... sorang ketip.... aku tolong gak...tolong tengok depa buat....

Minggu kedua dah nak markah.... memang kena betul2 bajet masa..... klu tak mahu tak siap punya.... tu aku lah... klu dah depan laptop... tak de dah nak menyambil menanda kertas..... member aku dah tahu..... klu aku banyak keja, tak bagi dia aku bawa balik laptop..... mesti keja tak siap...... mana taknya main game.... chat...

Cikgu Tahun 6 nie... keja sepanjang tahun..... siapa yg pernah merasa jadi guru kelas tahun 6 dan mengajar subjek peperiksaan tahu lah.... orang yang tak pernah tu.... sekali sekala perlu diberi peluang.... supaya semua orang merasa..... keseronokkan, kepayahan, bebanan, kekangan masa, pengorbanan masa cuti, dengan pelbagai aktiviti....

Tahniah kepada rakan2 yg mengajar kelas peperiksaan.....
Lagi hebat kekawan yg ajar kelas peperiksaan di SMK.....


5 ulasan:

ONE ZABA said...

nak rait buku pun aku ni dah lupa camana caranya. dah 5 tahun tak beli pen merah.

sI tEDI said...

wah! Tabik pada guru2 yg mengajar kelas peperiksaan!

awal2 tahun dah all out!

eeeda said...

One Zaba: Tiba masa bersara gak pegang pen merah.... nie pun ada gak cita2 tak nak pegang pen merah...
Nak isi borang pemantauan.... cita2 tu....

Si tedi: Ya lah...nak menerima berat rasanya.... nak menolak sy yg menurut perintah.... jalan je lah...

relevan said...

Time buka sekolah punya lah bz nye menjadi cikgu ni..awal tahun dah siap kerta pereksa yak..

eeeda said...

Tu lah keja kami... sibuk awal...sibuk akhir...sibuk tengah lain pulak...