Thursday, January 14, 2010

MEMORI SILAM

Bila tengok gambar2 lama..... mula lah teringat ceta2 lama......teringat Abg. Mon..... bila dia ada, kita tak suka..... bila dia dah pindah, baru lah terasa kehilangannya.... susah nak cari PK yg rajin mcm dia.... walaupun mulut bising.... tapi hati baik.... aku pernah gak melawan ckp dia.... masa tu nak hantar budak ge khemah kat FRIM....

Aku bab hantar budak, laju je.... time nie lah, nak realease tension.... mana2 member yg tak tak tahu jalan ke... tak berani nak drive jauh ke.... depa past kat aku.... aku syok ah.... kdg2 tu, siap offer keta depa lagi.... Tahun lepas aku kurang kuar.....

Sesi pengajaran dan pembelajaran di Pendidikan Khas.... Aku memang respect kat cikgu2 yg mengajar di Pendidikan Khas nie.... Aku rasa bukan semua orang mampu.... mengajar kat Pendidikan Khas memerlukan kesabaran yg tinggi.... aku yg mengajar di aliran perdana pun tak sabar.... ini kan pulak kat sana....cayok2 sapo yg ngajor kat pendidikan khas...

Pemandangan sek. aku 2 tahun yang lepas.... yang terbaru dah selalu tengok kan.... ini gambar lama2.... sekolah aku nie pernah masuk pertandingan 3K, dan terlibat juga dengan Sekolah Lestari.... masa tu memang ceria.... nak tanam, semua orang boleh tanam.... nak jaga tu yg masalahnya....

Istemewanya SK Sg. Buloh nie kerana mempunyai Program Intergrasi Pendidikan Khas khusus dalam Masalah Pembelajaran.....dan sekarang nie, dah ada kelas untuk pra sekolah pendidikan khas.... Murid-muridnya juga cukup istemewa.....

Salah satu taman yang terdapat bersebelahan Pendidikan Khas..... taman2 yang diwujudkan ini dapat digunakan semasa proses pengajaran dan pembelajaran. Ada sorang PK aku nie.. rajin bawa murid belajar menggunakan persekitaran sekolah untuk menerangkan apa yg hendak diajar..... sebenarnya murid seronok..... aku time terputus elektrik pernah gak bawak murid belajar kat luar.... aku bawak kat astaka.... memang murid suka.... angin original tu.....

2 ulasan:

sI tEDI said...

sekolah lestari? pertama kali dengar.

selalu dengar sekolah bestari.. :)

eeeda said...

Ada... sekolah lestari ada penaja... kami ari tu ditaja oleh sebuah syarikat....