Thursday, January 7, 2010

PEMBAYARAN TERAKHIR

Blok Harmoni IPIK Cheras

Semalam aku ke bank BSN bandar baru..... sebenarnya teman kan si aishah nie ada urusan kat Maybank...alang2 dah kuar tu... aku buat lah sekali pembayaran yuran oum.... Nie pembayaran terakhir.... pembayaran utk 4 org....2 kwn aku yg kat pahang, aku dan K.Samrah.... daripada 2006 aku start buat pjj sampai lah tahun 2010.... lama kan.... itu lah pengorbanan....

Alhamdulilah berjaya gak aku menamatkan pengajian peringkat degree .... walaupun bukan secara rasminya lagi... ada 2 paper, aku kira paper yang nie bukan lah mencabar sangat...Insya Allah boleh buat tu....

sebenarnya kejayaan aku nie... ada orang yg berada di belakang menyokong dan membantu dalam segala segi.... aku tak pernah lupa kepada mereka semua.... dan aku anggap kejayaan nie milik kita semua...

Kalau nak sebut memang tak tersebut.... ramai sangat...

  • Kedua ibu bapa aku- sentiasa mendoakan kejayaan aku.
  • Nenek-Setiap kali peperiksaan bacakan untuk aku surah yassin, sembahyang hajat.... tak lupa sediakan sarapan pagi.
  • Adik-beradik aku- beri tumpang bermalam...jika diadakan peperiksaan di Uniten.
  • Kawan2 sekelas-membatu dlm menyiapkan tugasan, berbincangan soalan yg tidak faham....
  • K.Azlina - bantu aku menaip tugasan....tu yg sayang ke kak az nie....
  • K.Ana - tak pernah jemu2 melayan kerenah aku binding di awal pagi.... dah tu, siap sediakan sarapan lagi...
  • En. Zahar - Banyak tolong cari org tolong translate.... siap tolong taip, hantar ge kelas... sebenarnya dia banyak membantu.... aku tak pernah lupa.. mungkin jodoh kita tak ada...
  • Anak2 murid - yang banyak membantu menaip, translate.... maklum cikgu dia nie lemah sikit dlm BI...
  • K.Ros - bagi guna internet he he he... ye ke buat asgmnt.... bukan layan blog ke?????
  • Wani - bersusah payah dengan anak semata2 nak translate utk aku....
  • Sulia & Suami - juga pernah membantu aku....siap tolong taip lagi....
  • K.Samrah - tak putus2 mengingatkan aku... time exam suruh baca buku....time buat asgmnt suruh buat awal.... tp tu lah aku.... semua last minute gak..... dia lah org yg paling risau bila dapat tukar ke Sibu... takut tak ada org nak ingat kan aku..... tapi nasib baik ada K.Az.... rajin dok tanya...."farid asgmnt dah buat"...."farid asgmnt dah siap" terima kasih k.az...
  • Nana - tolong ajar akak maths tambah....
  • K.Seha - toloong itu dan ini.. bab2 nak siapkan asgmnt nie..... w.pun dia jauh aku ingat....
Pendek kata aku banyak mintak tolong org bab translate je.... yang lain aku buat sendiri... tu je aku kurang.... sebab dalam BI nie.... kalau tak beres....


Tak lupa kepada my friend....Anisah pun antara orang yg tak terkecuali jadi mangsa aku..... kadang2 suruh daftar la.... itu ini lah.... dan terakhir dia tolong aku menyiapkan tesis.... he he he.... sampai tak tido malam.... berminggu gak lah aku berkampung kat umah dia.... sampai jahnam tilam dia gara2 ink tumpah.... kenangan tu ani..... ko memang banyak tolong aku...

Alhamdulilah aku dikelilingi dengan kawan2 yang memahami aku dan sanggup tolong aku.... klu tak tak mampu aku sampai ke tahap nie....

Sampai aku dok kena perli dgn member je.... "farid hang dah nak habis degree kan .... kejap je... dalam dok tido kat kelas.... dalam dok buat asgmnt last minute... dalam dok tak baca buku..... keja ko aku nampak jalan je.... entah bila lah ko nie belajar..... pelik aku"

"Tak yah pelik lah.... sy memang mcm tu... klu saya tumpu betul2 hebat dah.... tapi tak dapat nak tolong kekawan ke sana ke mari le..... ajak je tak boleh.... apa yang saya dapat nie pun dah cukup baik.... bersyukur lah.... nie pun berkat kekawan semua"

Menelaah buku budaya org yg berilmu.....
Apa yg lebih penting jgn cepat jemu....


4 ulasan:

sI tEDI said...

Alhamdulillah.. penuh pengorbanan kan?

eeeda said...

Tu lah...bukan senang nak dpt segulung ijazah....tanpa bantuan mereka tu....

~Insan Biasa~ said...

inginku gapai bintang di langit...namun apakan daya tangan tak sampai....

ahaks.....ade kena mengena ke dgn n3 nie???? hahaha

eeeda said...

entah ko nie suka2 hati je.....boleh kot... maksudnya tu bukan senang...