Wednesday, February 17, 2010

RAJA SEHARI AZLINA

Gambar ehsan drpd abeli...

Pada hari Ahad baru nie.... sepupu aku Azlinawati Mohd Nor selamat diijab kabulkan dengan pasangannya Hafiz. Semoga berpanjangan hingga keakhir hayat hendaknya. Majlis kenduri telah diadakan di Kg Damak Jerantut.

Kali nie... aku tak berkesempatan merakamkan sendiri atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Aku hadir pun dah lewat petang. Tak kisahlah kan.. apa yang penting hadir. Nasib baiklah sempat jugak berjumpa dengan pengantin. Aku difahamkan pengantin ke Hutan Lipur berdekatan kerana ada sesi pengambaran outdoor. Meriah gitu.

Tapi aku berpeluang jugak lah.... tengok kat kamera jurugambar. Kebetulan abeli tu abang kawan aku.... sembang punya sembang rupanya, ramai blogger area Jerantut yang aku kenal tu gang2 depa je... Tu ah... ari Selasa sambil tunggu apek repair keta, ada kenal sorang cc nie... En. Baha, dulu jadi cc kat SMK Damak... wah hebat dia, aku tanya geng2 cikgu yg aku kenal kat Jerantut semua dia kenal. Nie balik setahun 2-3 kali.... kalau aku balik tiap2 bulan gamaknya.... meriah jumpa kekawan.

Tak sangka kan.... pusing punya pusing... rupanya, sepupu aku nie kawin dengan sepupu kawan maktab aku (Suhaimi Jusoh PM/PJ) kami panggil abg mie. Rugi aku datang lewat petang. Kalau aku datang awal confirm dapat jumpa dengan abg mie. Ayah aku pulak ari tu tak bawak phone. Biasa ke mana pun... tak letak phone dia. Kali nie nak jadi ke cerita... abg mie sebenarnya nak minta phone aku. Orang tua mana nak ingat phone. Tak pe lah tak ada rezeki. Tak jumpa kali nie.... mungkin lain kali.

3 ulasan:

ONE ZABA said...

tunggu tuan rumah lak jadi raja sehari....

relevan said...

Menyokong juga kata2 ONE ZABA..bila tuan rumah nak menjadi raja sehari..

eeeda said...

Nak tunggu tuan umah mcm mana??? calon tak ada nie... ada yang sesuai jalan je.