Tuesday, December 22, 2009

AKU JADI FOBIA

Copy from tenet

Telefon bimbit bukan lagi barang mewah... semua org mampu milik... budah sek. rendah pun dah ada h/phone sendiri... kalah phone cikgu.. phone cikgu tak boleh ambil gambar.... yang dia siap boleh 3G tu.... Aku tak mengikuti sangat perkembangan phone nie.... janji boleh call dan sms cukup. Phone aku pakai sekarang... baru yg kedua.

Phone pertama aku beli thn 2002 sampailah thn 2007 aku guna.... 2 kali masuk longkang... jatuh berkali2.... last sekali bisu... sms je boleh..... Skrg aku pakai yg tak sampai seratus pun....Satu tu , member aku bagi sebab dia call selalu tak dengar... Terima kasih K.ana... bakal madu yang tak jadi he he he....

Nombor nie aku guna sejak mula pakai phone.... tak pernah tukar... dan sayang sangat no nie... Mcm2 org call kat aku...
Panggilan yang ditunggu2 .....
Panggilan tak diundang pun ada....

Member2 selalu gak call....
Tanya khabar....
Tanya jalan.... depa dok kata aku nie peta bergerak....
Tanya itu dan ini...

Paling aku tak boleh handle....
Panggilan drpd isteri orang... fobia betul aku.
Ada pengalaman ke??? sebab ada pengalaman lah jadi fobia....
Yang sebelum nie bila aku tak layan dia sendiri senyap...
Benda tak betul buat apa takut.... akhir sekali dia sendiri yg malu....
Kita tolong org ikhlas... tapi org pandang lain.... tolong salah.... tak tolong pun salah...

Yang terbaru isteri member call...
Aduh, mengeletar aku dibuatnya....
Dia call 5 minit sblm aku masuk dewan peperiksaan...
Rupanya dia terbaca sms aku kat phone laki dia.....
Aku org minta tolong aku tolong.....
Selalunya mcm tu lah... selalu terkena....

Laki orang call cari bini pun ada gak...
Bini merajuk dengan laki cari aku...
Nie selalu....
Kepada member yg selalu buat tu....
Kesian kat laki hampa tu....

Bagi aku phone nie benda yg sangat penting....
Dan menjadi kesayangan aku...
Ke mana pun pergi mesti bersama...
Phone lah mendekatkan kita dengan yg tersayang....

6 ulasan:

sI tEDI said...

samalah. x pernah tuko no sejak pakai maxis. dulu kan mahal regenye

eeeda said...

He he he.... no satu lagi pun ambil belakang 4 digit sama... senang nak ingat.

Mazru Majid said...

kdg2 kite nak tolong ikhlas,tp selalu disalah anggap..susah tul ar

eeeda said...

Salah anggap saja tak pe... jangan sampai dtg serang.... tahap tu, mana nak letak muka...

ONE ZABA said...

kengkawan selalu tepon mintak tolong cari penginapan kat atas ni.

eeeda said...

Call tu kena tolong....
Tapi jgan layan lebih2 udah...
Kena serang dgn org umah susah..