Thursday, December 3, 2009

ORE PUWAN.... HATI KERING


Aku dah ada lesen keta hampir 13 tahun.... dah merata tempat aku ge dengan memandu.... ada yang berteman dan ada yang bersendirian.... kalau Johor tu.... ke mana aku tak ge.... Mersing, Kluang, Batu Pahat, Kota Tinggi, Segamat, Muar, JB.... pendek kata habis le Johor tu aku jelajah.... Gara2 ramai kawan maktab org johor.... Perlis je tak sampai lagi...

Kali nie aku nak ceta, pemandu hati kering.... benda nie berlaku masa aku on the way nak balik ke KL dari Kelate.... Cetanya mcm nie.... sampai kat Gua Musang ada 2 line.... aku dok line kiri, tut2 depan aku ada lori.... so aku bagi signal masuk kanan.... masa tu ada sebuah ke Myvi puteh kat belakang.... tapi aku dah pastikan selamat untuk masuk.... tapi keta nie, tak puas hati agaknya...dia potong kanan.... tapi line tu dah nak tamat.... so aku dah mula hangat... aku kejar... berlaku lah adegen kejar mengejar..... sampai kat bulatan gua musang aku nampak dalam keta 2 org... puwan..

Tak pe... aku memang tak puas hati.... aku pantang kalau org mula dulu.... aku kejar, dapat lah potong 2 buah keta di depan dia..... tak lama lepas tu... dia potong pulak aku.... 2-3 buah sekali tu... aku ingat lagi plate keta minah tu.... DBJ 47xx Myvi SE putih..... aku rasa nak suruh je kawan aku check kat JPJ siapa pemilik keta tu.... tak lama lepas tu dia potong lagi.... hu hu hebat....hebat.... dalam keadaan jalan yang sesak dia boleh memotong senang je.... aku dah serenda... tengok dia memotong aku jadi takut.... dan lah aku tengok 3-4 kali adegen dia memotong....

Kalau kat H/way 2 line aku tak heran nak memotong..... bukan ada keta daripada depan.... ini jalan persekutuan tu.... memang hebat... dalam sejarah sepanjang aku memandu aku tak pernah jumpa pemandu yg hati kering mcm nie.... lelaki pun aku jarang jumpa.... ini kan perempuan...

Aku ckp dgn kwn aku, kalau aku nampak keta tu berhenti kat mana2.... kita berhenti.... boleh berkenalan dgn dia.... bukan senang nak jumpa org yg mcm dia.... Last2....aku nampak dia berhenti kat petronas kechai..... orgnya kecik je.... tapi jiwa besar.... tak berani aku nak berhenti.... sekali dia ada geng, mati aku..... sebab tadi aku ada gak main kasar.....

Dalam masa sesaat akan merubah segalanya....
Oleh itu jgn lah berlagak hebat di jalan raya....
Kerana malang tidak berbau....
Kerana kesilapan kita, org lain akan dpt tempias...

6 ulasan:

relevan said...

Tanda dia ajak race tu eeeda..

eeeda said...

Koi ingat nak race jugak dgn dia... tapi memikirkan blm ada pewaris.... terpaksa lah batalkan hajat dihati tu....

su said...

hihi...no komen..sebab su pun golongan macam ore puwan tu...bukan suka memotong tapi terpaksa motong pasal ligan kuliah..selalu kan lambat...tapi semenjak kes k samrah dan pesanan suami...su kena doa banyak2 b4 naik keta...jgn cepat marah dan mcm2 lagi lar suruh lembutkan hati semasa di jalanraya.sekarang ni insaf lar sket..yang berlalu biarkan berlalu jadikan ia pedoman hidup yang baik biarkan berterusan yang tidak baik cuba hentikan

eeeda said...

Betul lah su... akak ari tu.. memang hanggin sungguh... selalu tak de pun mcm tu...

mohd nor a.k.a saintis said...

org puwan ni kadang2 dia berani tak bertempat, itu yang bahaya tu.... chewah... cakap mcm aku pakar bawa kete...hahahhha ..gelak guling2.

eeeda said...

Ko tu tak nak tunjuk je..
aku takut pegang stering tak ingat dunia je...