Saturday, December 12, 2009

SELAGI ADA KESEMPATAN

Pagi Jumaat aku bersiap2 apa yg patut.... kali nie destinasi aku ke Utara tanah air.... bukan selalu aku ke sana.... setahun yg lepas memang kerap aku naik ke Utara nie.... hantar bakal anak tiri yg tak jadi tu.... hantar ke MRSM Kepala Batas... so masa tu, tak heran lah.... klu call aku ada kat mana??? kat Penang.... tu semua ceta lama... segalanya dah berlalu... kali nie aku ke Kedah dgn kawan... merangkap kakak.... merangkap mak pun ya jugak.... sebab suka membebel... dengan dia aku buat pekak telinga je.... alih2 malas nak dengar aku tido... he he he...

Sampai kat Tapah, konon2 nak berhenti sarapan pagi.... sebab memang tak sarapan pun lagi.... punya lah banyak keta... sampai tak ada tempat parking.... aku lupa, Selangor kan cuti ari Jumaat tu... so ramai org ambil kesempatan untuk pulang ke kampung le... pergi bercuti le.... tak kurang jugak mcm aku.... memenuhi jemputan kenduri...

Lepas tol Juru kenderaan dah makin berkurangan.... masa nie jalan dah semakin clear.... nie kira dah masuk Kedah... dah nak kuar tol Alor Setar Selatan... aku belasah je... janji kuar tol Alor Setar.... Padahal kuar tol Utara lagi dekat nak masuk bandar..... Tak kisah lah kan janji aku selamat sampai ke destinasi yang dituju.....

Alhamdulilah perjalanan aku ari tu berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.... boleh tahan gak penatnya.... maklum le dah berumur nie, drive sorang terasa gak kepenatan.....
Tahun nie aku ke Pantai Timur.... pastu ke Utara.... hujung minggu nie ke Selatan pulak.... semua kenduri kahwin....

Masa nie dah boleh tarik nafas lega, sebab dah ada tempat penginapan.... selagi tak jumpa tempat penginapan selagi tu lah tak senang.... Maklumlah time cuti2 nie semua hotel penuh.... Hotel Seri Malaysia penuh.... Hotel Sentosa penuh..... Hotel Holiday Villa yg mahal tu ada lah.... rugi pulak kan... bayar mahal2 duduk kat bilik kejap je.... nasib baik le ada Hotel Grand Cyristal.... mampu lah bayar , untuk 3 hari 2 malam....


Dalam dok pusing2 mencari hotel untuk penginapan.... sempat lagi kawan aku nie snap gambar masjid yang terdapat di bandar nie..... sebenarnya kami menginap di hotel yg tak jauh pun dari tempat nie... Konon2 nak bergambar sekitar kawasan nie.... view nya memang cantik.... tapi program memang padat.... nampak gayanya mcm tak sempat je.... Lain kali kot datang lagi... he he he.... mcm seronok je datang Kedah nie...

Sempat lagi aku mengambil peluang untuk berjumpa dgn rakan FB.... he he... Mie nie sebenarnya aku kenal kat FB je... tapi kami nie mcm dah lama kenal.... kebetulan dah sampai kat Kedah nie... so aku ajak dia minum petang.... lepas tu kami ge Giant sat... sebab ada nak beli barang sikit.... Nasib baik lah ada dia.... Aku malas le bergambar dgn dia.... sat lagi kena gosip pulak.... dengan K. Samrah tak pe lah.... Mie nie sebenarnya muda lagi.... pangkat adik2 je... sekarang dia tengah kursus di TUDM Kedah....

Terima Kasih mie tolong akak.... Kalau tak jenuh gak aku kena tawaf A.Setar nie... maklum lah first time sampai kat sini.....


4 ulasan:

ONE ZABA said...

apasal tak lajak je naik gunung ni...

eeeda said...

Tu le... gunung kena ambil masa sikit.. nak naik tu dah mabuk... kena rehat dulu kat atas tu.. baru boleh turun.... ada masa tu

sI tEDI said...

pernah sekali je jalan ke utara.

ke kedah..:)

eeeda said...

Nanti turun Melaka kita nak jumpa sItedi pulak he he he...