Thursday, December 24, 2009

CETA SEHARI KENANGAN SELAMANYA


Sebenarnya post yang lepas aku dah ceta pe kenduri kahwin umah kawan den kat Melaka... Masa tu tak ada gambar.... semalam dia bagi pinjam laptop siap dgn broke.... apa lagi aku mengedit gambar masa kenduri dia untuk koleksi peribadi kat dalam blog kesayangan nie....

Nie gambar masa akad nikah pada pagi hari Jumaat. Hari Ma'al Hijrah (hari baik, bulan baik)... memang pandai pengantin nie pilih tarikh....
setiap tahun akan cuti....
boleh sambut ulang tahun dgn senang hati....
tak payah susah2 nak mintak cuti.....

Ari nie flight dia pukul 11.00 am..... akan berlepas ke Kedah... Untuk majlis bertandang di rumah pengantin lelaki. Lepas tu ari Selasa pergi Honey Moon....ke mana tu he he he.... janji bahagia berdua.....


Sebahagian hantaran yang menarik dan aku rasa perlu diabadikan....mana lah tahu siapa2 nak kawin nanti, tengok gambar nie ada idea nak buat gubahan hantaran .... sebenarnya banyak lagi...member aku nie buat sendiri.... sebelah lelaki pun dia tolong buatkan.... Aku suka warna coklat... mcm eksklusif gitu.... tapi bukan semua orang suka warna nie....kan kan kan...



Aku tak sempat pun tengok dia pakai baju nie...lambat sangat bersanding... aku tak larat nak tunggu. Pukul 2 aku dah chau... rupanya pukul 2.30 baru sanding. Pengantin lelaki nie keja part time dia juru kamera.... so tak heran lah bila majlis dia ada 4 orang juru kamera.... mcm ge kenduri artis lah pulak.... sana snap...sini snap...siapa yg berminat tu boleh le layari di web Anwar ....akak siap tolong promosi lagi nuar..... mana tahu majlis akak esok nanti dapat diskaun he he he...



Gambar tukar2 baju lah pulak.... time aku datang sempat tengok gambar baju hitam tu je... majlis memang meriah... almaklum le puteri bongsu daripada 15 orang adik beradik... semua ada ari tu.... masak pun adik beradik je yg buat... memang save betul.... lain lah pulak wajah minah nie kena make up....

Dalam dok sibuk bergambar tu...sempat lagi datang ke khemah tetamu.... melayan kekawan yg datang.... jarang aku jumpa pengantin buat mcm tu.... nie lah kali pertama.

Baju nie pulak gambar malam berinai.... Negeri Melaka, Negeri Johor kalau majlis kahwin memang meriah.... yang jadi pengapit pengantin tu bila lagi??? Ain bila lagi nak makan nasi minyak nie???? Selamat Berbahagia kepada Siti Aishah Jantan dan Nurul Anwar.

4 ulasan:

UstazCahaya said...

Saya peminat warna coklat, dan coklat 'Perero Roche' tu;-)

Hehe.. suka kan ayat ini;

"memang pandai pengantin nie pilih tarikh....
setiap tahun akan cuti....
boleh sambut ulang tahun dgn senang hati....
tak payah susah2 nak mintak cuti....."

eeeda said...

Ustaz: kwn saya kata warna coklat...
warna org tua...
Tapi bagi saya warna tu tetap klasik...

relevan said...

Aii eeeda..saspen kawan..ingat kan tadi gambo aok bersanding..

Jangan tunggu lama2..jangan tunggu lama2..

eeeda said...

Relevan: Kalau koi kawin mesti jemput geng blogger...
Tambah pulak orang sekampung....
Perkara baik kena hebahkan...