Saturday, November 7, 2009

HUJUNG MINGGU

Pagi nie... mcm biasalah, bangun nak kata awal tak jugak.... buka mata layan fb kejap... mandi dan bersiap2 nak ge pekena roti canai kat kedai kasim..... aku sorang pun layan je.... sampai kat kedai kasim.... rupanya K. As and family pun sarapan kat situ gak.... so aku join le sekali....
"Cikgu, ari nie mcm biasa ke?" nampak muka aku je.. tahu dah aku nak oder apa...
Tapi kali nie aku nak ubah selera sikit..... sebab tengah hari malas nak kuar.... petang kan baru aku kuar cari makan....
" Ari nie saya nak makan nasi lemak... air mcm biasa"
Nie malas kalau ada org kenal... mesti depa belanja.... malu den, kalau orang belanja nie....

Agenda aku ari nie nak siapkan asgmnt HBMT 3203.... ari Jumaat aku baru print soalan.... so target nak siapkan ari nie.... bukan apa nak minta member tolong translate.... buat sendiri aku boleh buat kalau dalam BM.... tapi bab yang dalam BI nie aku lemah betul.... ari Sabtu nie dah nak kena hantar..... so ada masa nak minta tolong member.... paper HBMT 4403 hantar minggu lagi satu.... habis 2 paper nie lega aku.....

Semester depan dah releks.... 2 paper minor je.... ha ha.. tak sabar nak habiskan belajar.... lepas nie boleh lah tumpukan pada benda lain pulak.... selagi tak habis... banyak program tergendala.....

Manusia tak pernah puas dengan apa yg ada..... dah nak habis degree...berangan pulak nak buat master.... padahal nak habiskan kan yang nie pun dah letih..... bila aku buat degree baru aku tahu bertapa susahnya nak dpt segulung degree.... so tak heranlah org belajar course tertentu gaji dia lain.... sebab nak lulus pun susah.... kalau kita belajar course senang, tapi nak gaji besar.... patut ke??? kadang2 benda macam nie kena fikir.... jangan jelous dengan orang lain tak menentu.... takut jadi barah dalam hati.... sebab tertaman perasaan dengki.... dan lagi satu takut kawan2 sekeliling benci.... dengan perangai kita....

Hidup nie... biar merendah diri... tak rugi pun....
Kalau meninggi diri pun... tak ke mana jugak....

4 ulasan:

sI tEDI said...

x pe .. sekurang2nya kamu sudah berniat untuk terus buat master :)

ONE ZABA said...

hujung minggu...

pergi pasar/sarapan

basuh kereta

makan tengah hari

ngadap pc.....

zzzzzzzzz!!!!!!!

su said...

su sokong akak nak sambung master...lepas tu buat phd laks...tak rugi kita tambah ilmu..makin byk belajar makin byk ilmu kita dapat sebab ilmu ni takkan habis

eeeda said...

sI tEDI: Pasang niat kena yg baik2 je..

One Zaba: Kalau rutin sama pun boring gak kan.... sekali sekala kena ubah gak...

Su: Terima kasih atas sokongan... janji dapat ilmu jgn kedekut dgn anak murid dan kekwn.. betul su ilmu tak habis...