Friday, November 27, 2009

KETA KU MASUK WAD

Hari Isnin petang aku hantar keta aku masuk wad.... pomen kata mungkin 2-3 hari baru siap.... ok lah petang tu gak aku hantar bengkel kat Batu 1..... nasib baik ada Liza, boleh aku tumpang sampai Damak.... itu pun kebetulan dia kuar ke bandor.... kalau ta naik bas lah....

Hari Selasa aku ge tengok.... apa yang perlu diganti.... aku tak bagi dia ganti dulu.... tunggu aku datang.....ada satu barang yang tukar lain tu aku pe beli sendiri kat kedai potong... nasib baik lah ada Hairul nak teman kan aku..... pomen tu tak senang nak ge cari barang..... ikut kan dia boleh pakai lagi.... tapi aku tak yakin... dah nak putus... dah le aku nie suka drive jauh2.... masalah pulak kalau berlaku dalam perjalanan...

Hari Rabu confirm aku suruh dia potong head sekali... alang2 nak buat biar kasi cantik.... kasi power sikit.... asalnya aku nak tukar casket head je.... tapi tengok head dah tak rata.... kan jadi balik kena buat lagi.... upah bukan murah buka semua tu....

Ini le rupanya keta aku yg dah kena barai.... head nie aku ambil gambar belum potong lagi.....

Antara komponen2 yang perlu dibuka.... dan dibersihkan sebelum dipasang.... ini kali kedua keta aku potong head.... dulu pernah kena sekali kat highway jalan duta.... nasib baik trak tunda free.... terima kasih Insuran Great Estern... perkhidmatan yang pantas.... service yang bagus...

Sebenarnya punca segala masalahnya... ialah radiator tu dah tersumbat.... hantar kedai dia kata ok.... padahal dah tak boleh pakai.... aku tukar sekali yang baru.... puas hati.... Itu pun pomen tu tunggu aku datang Pagi Khamis tu.....setelah aku puas hati memang dah tersumbat.... air nak masuk pun take time.... so aku suruh dia tukar.... ada lah 1-2 benda lain aku suruh dia check sekali..... aku nak tukar 3 bell tu pun dia tak mahu tukar....

"Tak payah tukar..... saya kasi ketat dulu.... buat apa you mahu tukar... boleh pakai lagi ma"
Aduh apek nie.... aku nak tukar.... he he tak suka dengar bising.. rupanya bell kendur....

Daripada Hari Isnin.... hingga Khamis ari2 aku ge tengok keta aku.... nasib baik ada kancil bapak aku.... memudahkan lagi pergerakkan aku.....

Kalau sesuatu benda tu kita sayang....
Kita sanggup lakukan apa saja....

2 ulasan:

relevan said...

* Tukar baru je eeeda..

eeeda said...

Relevan :
hu hu.. tak boleh keta nie ada sentimental value... sayang sgt keta nie....