Friday, October 30, 2009

BERKAIN BATIK

Hari Jumaat, murid tahun 6 biasa lah.... mcm2 aktiviti kami buat nak menarik minat murid2 datang sekolah... kalau sebut je main bola sepak.... memang ramai yang akan datang.... Kali nie Cikgu Mat Nor nak buat pertandingan bola sepak mini....atau pun skrg org panggil futsal.... hu hu hu memang meriah lah.... ari nie cikgu mat nor buat sedikit kelainan.....main futsal kena pakai kain batik....

Kalau ada kamera....nak gak aku rakam time mereka bermain.... mesti seronok mereka tengok nanti.... nie pun sempat gak snap pakai phone kawan aku.... he he tak boleh hidup betul tak ada kamera nie.... apa pun tengok dalam gambar, comel2 pulak anak murid aku nie berkain batik..... Tengok sekali mcm kat kg lah pulak.... masa kecik2 dulu....memang berkain batik je setiap masa.... tapi skrg nie aku tetap gak pakai kain batik kat umah..... tapi tak lah sampai ge pasar malam pakai kain batik... sat lagi tertukar pulak dgn minah Indon.....

Beli rojak jambu bersama betik....
Dimakan pula di dalam bilik....
Walau pun hanya berkain batik...
Tapi mereka semua tetap nampak cantik.....

7 ulasan:

relevan said...

Tak ada yang terkoyak kain batik tu ke eeeda..

ONE ZABA said...

pakai gak kain batik. tapi buat kain basahan masa mandi la.

eeeda said...

Relevan:
Alhamdulilah tak ada yg koyak.....tertanggal tu adalah...budak sekarang bukan tahu sangat pakai...

One Zaba:
Pakai...yg penting keselesaan... kain basahan kena pakai kain jenis nelon...lambat reput...

Kamsiah said...

kain batik..hehe akak pakai dlm rumah ja
tak berani nak kuar..
jap lagi terlondeh pulak..

eeeda said...

Kamsiah: Ya lah akak takut terlondeh....kat dalam umah cukup selesa....

su said...

kain batik mmg selesa semasa berpantang

eeeda said...

Su:
Betul2......tapi belum ada pengalaman lagi... he he...