Thursday, October 22, 2009

MELAWAT KAWAN DI SIBU

Pada hari Sabtu 17/10 aku bersama k.ita, k.sidah dan mak k.sidah ke Sibu untuk melawat kawan kami yang terlebat dalam kemalangan. Sayang gambar yang aku ambil 280 keping tak boleh nak buka gara2 memory card problem.... gambar yang ada nie ehsan daripada kekawan...

Pada hari Sabtu tu... flight kami pukul 6.55 am.... kalau ikutkan kami beratur pukul 6.00 am... tapi oleh kerana staff airasia tu lembab sangat.... hanya sempat dia key in seorang je.... so tiga orang tak dapat naik flight tu... dah tu, yang dapat naik nenek yang umur 70an....
"Nenek kami semua tak tadapat naik, nenek naik sorang boleh ke?"
"Boleh" dengan confident je dia jawab... padahal sekali je naik kapal terbang, tu pun masa ge haji yang dah bertahun-tahun tu..

"Nek berani ke nie?"
"Berani"

Kami bertiga ambil keputusan lepaskan dia naik sorang... walaupun berat hati nie....kami sempat bekalkan phone je.... itu pun nenek bukan pandai guna pun... kami yang bertiga nie beli tiket baru.... Kami naik lah flight pukul 1.40 pm.... lama tu lepak kat LCCT.... sempat minum teh tarik 2 gelas.... borak sampai habis topik..... punya lamanya...

Nie gambar boboy.... di rumahnya...selepas 2 minggu berada di hospital... boboy bersama nenek... boboy cukup rapat dengan nenek..

Gambar tangan boboy sebelum operation.....

Kak samrah bersama rakan2 yang banyak membantu dan memberikan semagat....

Di kesempatan ini aku ingin mengucapkan terima kasih kepada Dayang Faridah.... nama dah sama... perangai pun lebih kurang... giler2... kerana telah bersusah payah bawa kami ke sana ke sini.... serta tak lupa ustaz wan sekeluarga...

4 ulasan:

Cikgu Amat said...

ya Allah...cianya boyy

eeeda said...

Sama2 lah kita doakan boboy cepat sembuh dan tabah hadapi hari2 yang mendatang....

.: mama cute :. said...

kenapa tangan dia tu? HOH..sungguh menakutkan...

so, tangan dia dapat ke diselamatkan?

eeeda said...

Kemalangan...tak dapat diselamatkan sebab tak ada urat langsung....